Spausdinti šį puslapį

S. Skvernelis: tiek griežto karantino neapibrėžtumas, tiek judėjimo ribojimai šiuo metu atrodo nelogiškai

2021-02-17, 16:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Saulius Skvernelis Saulius Skvernelis © L24.lt (Marliena Paškovska)

Kai kurie Vyriausybės taikomi karantino ribojimai yra pertekliniai, o pats karantinas, atsižvelgiant į situaciją šalyje – per griežtas, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys, buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

„Visgi kai kuriais atvejais tikrai yra stiprūs perlenkimai. Tai yra skirtinga situacija nuo pavasario, nuo kovo mėnesio, ką darė mes ir iš esmės visos valstybės, nes tuomet nebuvo aišku, nei kas čia per virusas, nei kaip su juo kovoti, nei kaip gydyti pacientus. Dėl to buvo pasirinktas tradicinis virusinių, infekcinių ligų užkardymo kelias – tai yra griežtas karantinas“, – „LRT Radijui“ trečiadienį sakė jis.

Kaip teigė S. Skvernelis, „ir griežto karantino neapibrėžtumas, ir judėjimo ribojimas tarp savivaldybių tikrai atrodo nelogiškai šiuo metu“.

„Bet Vyriausybė pasirinko tokį kelią, nes karantino atveju viską uždraudęs tu apsidraudi. Iš tikrųjų nėra įmanoma, kad tas (COVID-19 – ELTA) plitimas būtų, nes visa valstybė yra uždaryta. Bet mes ilgai taip nepragyvensime“, – sakė jis.

Anot ekspremjero, netikslinga buvo pasitelkti tokias pačias COVID-19 viruso plitimo užkardymo priemones, kokios buvo naudojamos pirmojo karantino pavasarį metu.

„Bet jau rudenį situacija visiškai kitokia buvo. Reikėjo į ją pažiūrėti ne taip, kad mes darykime tą patį, ką darė Vyriausybė pavasarį. (...) Šiuo atveju reikėjo atsižvelgti, ką ir mes pamatėme, kad kai kuriuos dalykus padarėme perteklinius, ypatingai kalbant apie smulkųjį ir vidutinį verslą, paslaugas, jų ribojimą, kur tikrai logikos reikėjo paieškoti. Ir dabar matome tuos pačius argumentus“, – tikino jis.

S. Skvernelis taip pat pažymi, kad parama sunkiai pasiekia nuo COVDI-19 pandemijos nukentėjusį verslą.

„Jei prisiminsite pavasarį, tada jau po dviejų savaičių buvo parama verslui, nors šiek tiek ne tokia sparti, (lyginant su tuo – ELTA), kokios emocijos ir aistros virė. Dabar kalbama apie antrą, trečią ketvirtą (pagalbos verslui – ELTA) paketą, bet kai pasižiūri, tai iš tikrųjų parama praktiškai nepasiekia verslo“, – kalbėjo jis.

ELTA primena, kad Vyriausybė praėjusį trečiadienį sušvelnino karantino ribojimus: leido atnaujinti veiklą atskirą įėjimą iš lauko pusės turinčioms parduotuvėms, grožio salonams, kirpykloms.

Komentuoti