Spausdinti šį puslapį

V. Čmilytė-Nielsen: mano ir prezidento nuomonės dėl Seimo nuotolinio darbo sutampa

2020-11-25, 11:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Čmilytė-Nielsen: mano ir prezidento nuomonės dėl Seimo nuotolinio darbo sutampa © L24.lt (M. Paškovskos) nuotr.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad jos ir prezidento Gitano Nausėdos nuomonės dėl to, kad reikia kuo skubiau spręsti nuotolinio darbo Seime įteisinimo klausimą, sutampa. Visgi V. Čmilytė-Nielsen pripažįsta, kad tam, jog nuotolinis darbas parlamente būtų įteisintas, reikia palaukti visos valdančiosios koalicijos dalyvavimo balsuojant dėl Seimo statuto pakeitimo.

„Kiekviename valdybos posėdyje prie šio klausimo iš esmės grįžtame. Mes puikiai suprantame, kad (nuotolinis darbas – ELTA) yra labai svarbus, kad nepertraukiamas Seimo darbas būtų užtikrintas šiomis sudėtingomis sąlygomis“, – po pokalbio su prezidentu surengtoje spaudos konferencijoje teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Prezidento nuomonė taip pat buvo, kad nuotolinis darbas yra aktualus ir svarbus klausimas ir šioje vietoje tikrai sutampa nuomonės, kad jį reikėtų kuo greičiau spręsti“, – pridūrė ji.

Visgi pirmininkė pripažįsta, kad tam, jog nuotolinis darbas būtų įteisintas, kol kas kyla tiek techninės, tiek teisinės kliūtys, nes, pasak jos, nepatvirtinus Seimo statuto įgyvendinti šio užmojo parlamentas negali.

„Ar pavyks tai padaryti, tai klausimas yra atviras. Akivaizdu, kad reikia balsų, reikia valdančiosios koalicijos dalyvavimo pilno, ko vakar niekaip negalėjome užtikrinti, nes viena valdančioji frakcija buvo pasodinta ant atsarginių suolelio per saviizoliacijos reikalavimą. Ir lauksime to momento, kai Seimo nariai neturės taip masiškai saviizoliuotis“, – sakė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat akcentavo dėl nuotolinio darbo įteisinimo matanti teisinių galimybių.

„Bet tas pirmasis žingsnis – statuto pakeitimas – turi būti žengtas Seime, ir aš čia tikrai apeliuoju ir į opozicijos sveiką protą suprantant, kad tokiai situacijai, kai Lietuvoje skaičiai kasdien yra blogėjantys, Seimą tie užsikrėtimo atvejai vienaip ar kitaip taip pat paliečia. Mes tą problemą privalome išspręsti“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Komentuoti