Spausdinti šį puslapį

Seimas ketina apsispręsti dėl nuotolinio darbo

2020-11-24, 09:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
asociatyvi iliustracija asociatyvi iliustracija fot. Marijan Paliuškevič

Seimas antradienį ketina sugrįžti prie nuotolinio darbo įteisinimo galimybės. Po praėjusią savaitę „valstiečių“ frakcijos paprašytos pertraukos antradienio rytiniame Seimo plenariniame posėdyje planuojamas tai numatančios Statuto pataisos pateikimo tęsinys, o po pietų numatytos svarstymo ir priėmimo procedūros.

Seimui susiduriant su koronavirusu Statuto pataisas pateikęs parlamentaras konservatorius Andrius Vyšniauskas siūlo suteikti galimybę Seimo plenarinių posėdžių diskusijose dalyvauti nuotoliniu būdu.

„Norėtume suteikti galimybę, kad tie, kurie norėtų, galėtų visose diskusijose dalyvauti nuotoliniu būdu. Dabar kalbame tik apie diskusijas. Kaip matome iš Vyriausybės valandos, techniškai tai įmanoma įgyvendinti nesudėtingai“, – mano A. Vyšniauskas, kartu su Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju Jurgiu Razma parengęs Statuto pataisas.

Siūlomos Statuto pataisos numato, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną būtų numatyta galimybė Seimo nariams nuotoliniu būdu realiuoju laiku elektroninių ryšių priemonėmis, t. y. Seimo nariui fiziškai nebūnat plenarinių posėdžių salėje, dalyvauti diskusijoje visais svarstomais klausimais, žodžiu ir raštu pateikti pasiūlymus, pastabas, pataisas, Seimo posėdžiuose klausti pranešėjų ir papildomų pranešėjų; skelbti pareiškimus, sakyti replikas, kalbėti dėl balsavimo motyvų, teikti pasiūlymus dėl posėdžio vedimo tvarkos, procedūros.

Šiuo metu Seimo statute Seimo nariui tokia galimybė nenumatyta.

Komentuoti