Spausdinti šį puslapį

Nauji šokiruojantys rinkimų falsifikavimo faktai, nukreipti prieš LLRA-KŠS

2020-10-18, 18:26
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Nauji šokiruojantys rinkimų falsifikavimo faktai, nukreipti prieš LLRA-KŠS © L24.lt (fot. Marliena Paškovska)

Kaip jau informavome, šiandien vyko Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdis. Iš daugybės skundų, kuriose rašoma apie rinkimų falsifikavimą, daugelis buvo pagrįsti. Tuo tarpu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) prašymas pripažinti rinkimus daugiamandatėje apygardoje negaliojančiais dėl šiurkščių pažeidimų agituojant bei finansuojant rinkimus taip pat sulaukė svaraus VRK dėmesio.

LLRA-KŠS skundo išnagrinėjimui buvo sukurta speciali darbo grupė.

Šiandien VRK nepatvirtino rinkimų rezultatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir atitinkamą sprendimą priims tik po darbo grupės išvadų pateikimo.

Šiuo metu dar vyksta balsų perskaičiavimas Panerių-Grigiškių rinkimų apygardoje, kurioje aptikta ir, svarbiausia, dokumentuose užfiksuota ypatingai daug pažeidimų.

Perskaičiuojami tiek daugamandatės, tiek vienmandatės apygardos, kurioje LLRA-KŠS kandidate buvo Renata Cytacka, balsai.

Šiuo metu, kaip portalui pavyko sužinoti, perskaičiuota 4 iš 13 šios apygardos apylinkių balsų.

Vienoje apylinkėje – Užusienyje – iš LLRA-KŠS neteisėtai atimta net 16 balsų, kadangi balsavimo biuleteniai nebuvo pažymėti antspaudu, o didžiąją dalį komisijos sudarė liberalai ir konservatoriai.

Pripažinta, kad LLRA-KŠS Užusienio apylinkėje gavo 114 balsų, tuo tarpu dar 16 balsų dėl komisijos nesąžiningų veiksmų ir sabotažo iš LLRA-KŠS buvo atimti. O tai juk kas 7-tas balsas (net 14 proc.).

Lietuvoje yra beveik 2000 rinkimų apylinkių. Net sunku įsivaizduoti galimą falsifikacijų mastą. Informuosime mūsų skaitytojus apie visus rinkimų įstatymo pažeidimo ir balsų klastojimo atvejus.

Komentuoti