Stiprus LLRA-KŠS kandidatų Seimo rinkimuose sąrašas

2020-07-29, 17:46
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Stiprus LLRA-KŠS kandidatų Seimo rinkimuose sąrašas © L24 (fot. Viktor Jusel)

Pirmadienį, liepos 27-ąją, Vilniuje vyko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos konferencija, kurios delegatai buvo partijos Vyriausiosios tarybos 31 narys ir 78 partijos ratelių pirmininkai. Pagrindinis susirinkimo tikslas buvo pristatyti partijos programą LR Seimo rinkimuose ir patvirtinti kandidatų sąrašus.

„Toks didelis kandidatų skaičius džiugina“, - įvertino Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas, Europos Parlamento narys Valdemar Tomaševski. „Po 25 mūsų veiklos metų pirmąkart turime kur kas daugiau kandidatų, nei galime įrašyti į 141 vietą turintį sąrašą. Rateliai pasiūlė net per 200 asmenų“, - su pasitenkinimu konstatavo pirmininkas. „Tai reiškia, kad mūsų organizacija stiprėja, mūsų žmonės yra dar aktyvesni“, - įvertino partijos lyderis.

Konferencijoje buvo pristatyta plati, 22 puslapių partijos programa 2020-2024 m. LR Seimo kadencijai. Jos autorius - Valdemar Tomaševski. Programos pagrindiniai šūkiai yra: krikščioniškosios vertybės, socialinis teisingumas, į šeimą orientuota politika, visų teisių užtikrinimas autochtoninėms tautinėms mažumoms ir sąžiningumas politikoje.

Vienmandatėse apygardose LLRA-KŠS iškėlė net 40 kandidatų. Vilniaus krašto apygardose, kur partija turi didžiausią palaikymą, dar kartą dėl parlamentarų mandatų kovos: ministrė Rita Tamašunienė (Nemenčinės apygardoje Nr. 55), Česlav Olševski (Medininkų apygardoje Nr. 57). Šalčininkų apygardoje Nr. 56 LLRA-KŠS balotiruosis Beata Pitkevič, Šalčininkų rajono vicemerė.

LLRA-KŠS 141 kandidatų sąrašą atidaro LLRA-KŠS pirmininko pavaduotojas Zbignev Jedinskij. „Kodėl Zbignev Jedinskij?“, - klausimams už akių užbėgo V. Tomaševski ir atsakė: „Tai labai stiprus kandidatas, jo dalykinis potencialas – didžiulis. Jis yra idėjinis, ryškus ir drąsus politikas“. Z. Jedinskij, priminė partijos vadovas, sėkmingai ir drąsiai dirbo šios kadencijos parlamente su negimusių vaikų apsaugos įstatymo projektu, liustracijos  įstatymo projektu, bankų apmokestinimu ir kitomis LLRA-KŠS iniciatyvomis.

Kartu su Z. Jedinskiu parlamente dirbantis Česlav Olševski jį pavadino žmogumi iš didžiosios raidės ir išreiškė norą, kad tokių žmonių – itin sąžiningų ir atsakingų – Seime būtų daugiau. „Dar jis turi gebėjimą ir charizmą įtraukti kitus“, - pareiškė ir nurodė tikįs, kad Z. Jedinskij neabejotinai sėkmingai ves LLRA-KŠS kandidatų sąrašą Seimo rinkimuose.

Vilniaus rajono merė Marija Rekst pabrėžė, kad parlamentaras Z. Jedinskij yra labai sąžiningas, darbštus ir itin drąsus. „Seimo narys visuomet turi savo nuomonę, tačiau kartu geba dirbti komandoje“, - įvertino merė. „Manau, kad Zbignev Jedinskij yra labai tinkamas asmuo“, - pareiškė merė M. Rekst.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė kalbėjo apie kandidato stipriąsias puses ir neabejojo LLRA-KŠS sėkme Seimo rinkimuose. „Net neabejoju, kad Z. Jedinskij susidoros su iššūkiais, nes yra labai drąsus, turi savo nuomonę ir sugeba įtikinti kitus. Manau, kad pasieksime gerų rezultatų. Privalome remti vieni kitus, padėti sau ir laikytis kartu. Veikdami kartu, būdami komanda, peržengime 5 proc. rinkimų slenkstį“, - pareiškė ir žadėjo visapusišką paramą.

Parlamentaras Zbignev Jedinskij padėkojo visiems už išreikštą pasitikėjimą. „Šis pasiūlymas įpareigoja, o užtikrinu Jus, kad atsakomybės ir darbo nebijau“, - pareiškė. „Pirmasis numeris praktiškai nieko nereiškia: kiekvienas iš mūsų, ar tai būtų numeris penktasis, dešimtasis ar šimtasis – dirbs taip pat. Tačiau vis dėlto pirmasis numeris įpareigoja atsakingam, sąžiningam ir uoliam darbui, kurį Jums visiems pažadu“, - su jam būdingu kuklumu pasakė kandidatas. Įrodydamas savo nuoseklumą ir ryžtą, jis žadėjo, kad sėkmės rinkimuose atveju, jei jam pavyks dar kartą gauti Seimo nario mandatą, jis tęs darbus su LLRA-KŠS autorystės įstatymais, kurie šiuo metu daugumos valia dulksta Seimo stalčiuose, įskaitant vis atmetamą liustracijos įstatymą ir bankų aktyvų apmokestinimą.

Paramą Z. Jedinskiui ir visam kandidatų sąrašui savo turiningoje kalboje deklaravo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, pabrėždamas, kad Seimo narys yra sukaupęs didžiulį politinės, profesinės ir gyvenimo patirties bagažą.

Po diskusijos delegatai vienbalsiai patvirtino partijos kandidatų sąrašus Lietuvos Seimo rinkimuose.

Konferencija suteikė LLRA-KŠS Vyriausiosios tarybai įgaliojimus prireikus atlikti kandidatų sąrašo pakeitimus dėl poreikio toliau mažinti jį iki 141 kandidato.

LLRA-KŠS pirmininkas, Europos Parlamento narys Valdemar Tomaševski pabrėžė, kad tam tikri rūpesčiai, kylantys iš poreikio išbraukti keliasdešimt kandidatų, yra tarsi patarlė „Nuo pertekliaus galva neskauda”. „Tardamiesi su skyriais, priimsime atitinkamus sprendimus”, - pasakė.

Kandidatų sąraše aukščiausias pozicijas užima LLRA-KŠS šios kadencijos parlamentarai: Zbignev Jedinskij, Jaroslav Narkevič, Rita Tamašunienė, Vanda Kravčionok ir Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas Michal Mackevič. Šiuo metu deramasi su kitų tautinių mažumų ir lietuvių bendruomenių atstovais dėl kandidatų iš jų bendruomenių įtraukimo į LLRA-KŠS kandidatų sąrašą.

Tuo tarpu pirmajame sąrašo dvidešimtuke Lietuvos lenkų bendruomenei atstovaus:
Šalčininkų rajone – Beata Petkevič,  Tadeuš Romanovski, Antoni Bandalevič, Jadvyga Sinkevič;
Vilniaus rajone – Česlav Olševski,  Teresa Demeško, Robert Komarovski, Vladislav Kondratovič;
Trakų rajone – Marija Puč;
Vilniuje – Jaroslav Kaminski, Edita Tamošiūnaitė, Zbignev Maciejevski, Tadeuš Andžejevski, Renata Cytacka ir „Macierz Szkolna“ pirmininko pavaduotoja Kristina Dzieržinska.

Seimo rinkimai vyks spalio 11-ąją. Jei prireiks, antrasis turas vienmandatėse apygardose bus surengtas spalio 25-ąją.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24