Ministrė: „Regionai – vienas iš mūsų valstybės prioritetų“

2020-07-17, 12:32
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ministrė: „Regionai – vienas iš mūsų valstybės prioritetų“ Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Penktadienį Dubingiuose, Molėtų rajone, prasidėjo tradiciniu jau tapęs Vidaus reikalų ministerijos organizuojamas Regioninės politikos forumas. Šis forumas ketvirtus metus iš eilės suburia Lietuvos ir užsienio institucijų atstovus diskusijai apie Lietuvos regioninės politikos aktualijas, kryptis ir galimybes. Šių metų pagrindinė renginio tema – bendradarbiavimas.

„Daugiau pasitikėjimo, decentralizacijos ir Regionų plėtros tarybų įgalinimo – pagrindiniai raktažodžiai, vartojami, kai kalbama apie regionų politiką. Regionai – tai vienas iš mūsų valstybės prioritetų ir mūsų užduotis juos sustiprinti“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Seimas šiemet priėmė Regioninės plėtros įstatymą, kuris šalies regionams suteiks daugiau įgaliojimų ir kompetencijų, o regionų plėtros taryboms – teisinį statusą. Būtent šis įstatymas tapo pirmuoju forumo diskusijų objektu.

„Priėmus Regioninės plėtros įstatymą, šalies regionams atsiveria žymiai platesnės galimybės. Dabar, kai turėsime 10 stiprių regionų, jie galės patys užimti tvirtą poziciją, diskutuojant apie regioninį lygmenį. Mes jau padarėme didžiulį žingsnį, tačiau tai tik pirmas žingsnis. Jau šiandien čia turime pradėti diskutuoti svarbiausiais klausimais – finansinė perspektyva ir regionų ateitis, pasibaigus Europos Sąjungos programų finansavimui“, – diskusijoje teigė vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Renginio metu aptarti pagrindiniai pokyčiai, kuriuos įtakos įstatymo pakeitimas, ir jų įgyvendinimas, o Europos Tarybos ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos atstovai dalinosi užsienio šalių patirtimi.

Antroje forumo dalyje pagrindinė diskusijos tema – bendrai organizuojamos regioninės paslaugos, praneša Vidaus reikalų ministerija. Diskutuota dėl darbo jėgos judumo bei galimybių naudotis kokybiškomis paslaugomis, technologijomis ir darbo vietomis, nepakenkiant kultūriniam ir gamtiniam tvarumui, vengiant vienodumo ir asimiliacijos. Diskusijoje šią temą aptarė Lietuvos ir Suomijos viceministrai, ESPON, Lietuvos socialinių tyrimų centro bei Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai bei Lietuvos ir Estijos savivaldybių merai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24