Spausdinti šį puslapį

Lietuvos ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą

2020-07-13, 21:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Liepos 13 d. Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė susitiko su Lenkijos Respublikos vidaus reikalų ministru Mariuszu Kamińskiu. Dvišalio susitikimo metu buvo pasirašytas memorandumas dėl bendradarbiavimo vidaus reikalų srityje.

Memorandume numatomas Lietuvos ir Lenkijos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos bendradarbiavimas, informuoja Vidaus reikalų ministerija. Bus teikiama pagalba krizinėse situacijose ir pasienio teritorijose įvykus nelaimei, pavyzdžiui, kilus gaisrui.

„Man malonu su Jumis susitikti, džiaugiuosi, kad esate kartu itin sudėtingomis sąlygomis ir mums pavyko daug klausimų labai operatyviai išspręsti“, – sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

„Labai džiaugiamės bendradarbiavimu, tikimės, kad jis ir toliau bus toks sėkmingas. Esame pasiruošę dalytis žiniomis ir teikti pagalbą, nes žinome, kad taip pat iš Lietuvos galime jos sulaukti“, – susitikimo metu kalbėjo Lenkijos Respublikos vidaus reikalų ministras Mariusz Kamiński.

Siekiant palengvinti praktinį abiejų šalių gelbėjimo tarnybų bendradarbiavimą teikiant pasienio regionų paslaugas ir taip užtikrinant gyvybių gelbėjimą, aplinkos ir turto apsaugą, Lietuvos ir Lenkijos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos artimiausiu metu ketina pasirašyti detalų savitarpio pagalbos susitarimą.

Partneriai teiks abipusiai suderintą operatyvinę pagalbą ir tais atvejais, kai reikia organizuoti pasienio kontrolės priemones, esant COVID-19 pandemijai ar kitoms ypatingoms aplinkybėms.

Partneriai teiks vieni kitiems informaciją ir konsultacijas, reikalingas sustiprinti tarpusavio bendradarbiavimą ir nustatyti bendrus iššūkius bei galimas grėsmes, taip pat keisis patirtimi ir geriausia praktika užtikrindami išorės ir vidaus sienų saugumą.

Susitikimo metu buvo aptartas ir Europos Sąjungos (ES) civilinės saugos pajėgumų „rescEU“ centro (CBRN) steigimo Lietuvoje klausimas.

Komentuoti