Prezidento patarėjai, susiję su KGB agentais

2020-05-22, 19:39
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Po „Delfi“ publikacijų apie nutylėtąją susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istorijos dalį trys valdančiajai daugumai priklausančios frakcijos kreipiasi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui iš buvusių KGB agentų ir su jais bendradarbiaujančių Lietuvos valdininkų pusės vertinimo.

„Dėl faktų, kurie išdėstyti publikacijoje „Delfi“ apie tai, kad galimai svetimų valstybių interesams atstovaujantys žmonės plius vienas prezidento patarėjas, plius opozicijai atstovaujantys žmonės vykdė veiklą, siekdami diskredituoti Vyriausybę, vieną iš ministrų, tai darė sąmoningai – meluodami, teikdami neteisingus faktus; visa tai verta patikrinti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Paklaustas, kas kelia įtarimų, kad buvo veikiama svetimos valstybės interesams, politikas paminėjo, kad tas asmuo, apie kurį šnekama publikacijose, užėmė tokias pareigas, kurioms užimti „praktiškai be KGB tiesioginės įtakos nebūtų apsieita“.

Kreipimesi į VSD minimi gegužės 20 ir 21 d. portale delfi.lt publikuoti žurnalistiniai tyrimai „Krikštatėvis: nutylėtoji ministro Jaroslavo Narkevičiaus istorijos dalis“ ir „Krikštatėvis (II): kovai su Narkevičiumi Ribnikovas pasirinko buvusį studentą prezidentūroje“.

Valdantieji mini, kad „tyrimuose atskleista informacija, jog Aleksandras Ribnikovas, kuris pastarąją savaitę platina šmeižikišką informaciją apie susisiekimo ministro J. Narkevičiaus praeitį, SSRS laikais yra dirbęs kariniame objekte Tolimuosiuose Rytuose bei baigęs ir dirbęs karo vadų mokyklose, kurias paprastai kuruodavo KGB“.

„Prašytume Jūsų įvertinti, ar šmeižikiškos informacijos platinimo kampanija, į kurią yra įpainiojamas ir vienas iš Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjų nacionalinio saugumo klausimais ir kuria siekiama diskredituoti vieną iš ministrų bei taip destabilizuoti Vyriausybės darbą, nėra inspiruota užsienio valstybių ir nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui“, – rašoma kreipimesi VSD.

Dokumentą pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos seniūnas Rimantas Sinkevičius ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Vanda Kravčionok.

„Dabar tapo aišku, jog ministro J. Narkevičiaus reputacijos naikinimas buvo gerai suplanuotas ir jame dalyvavo daug skirtingų interesų grupių, suvienytų bendrais tikslais“, - šiuo klausimu pasisakė šiandien „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Feisbuke paskelbtame įraše R. Karbauskis pabrėžia, kad prieš ministrą veikia 4 interesų grupės. „Pirmoji interesų grupė – opozicija, kuriai ministro menkinimas padeda niekinti valdžią ir kurti menamą priešą – lenkų kilmės Lietuvos piliečius. Antroji interesų grupė – Prezidentūra, veikianti per Prezidento patarėją, o greičiau net kelis patarėjus, kurių veiksmuose galima įžvelgti norą įtikti savo darbdaviui bei interesą suskaldyti lenkų kilmės Lietuvos piliečių bendruomenę, kad menktų pasitikėjimas Lenkų rinkimų akcija- Krikščioniškų šeimų sąjunga (...)“, - pabrėžia LVŽS lyderis R. Karbauskis.

Trečioji, anot politiko, interesų grupė yra prieš Lietuvą nusiteikusių valstybių saugumo tarnybos, o ketvirtoji - keli LRT tyrimų tarnyboje dirbantys žurnalistai.

„Prokonservatoriška propaganda griebiasi visų temų, kurias gali panaudoti kovai su dabartine valdžia. (...)“, - rašo R. Karbauskis ir priduria: „Ar LRT misija yra tapti propagandos įrankiu, netgi pasitelkiant šmeižtą? (...)“ – svarsto R. Karbauskis.

Primename, kad savo išplatintame pareiškime LLR-KŠS frakcija Seime pateikė išpuolio prieš susisiekimo ministerijos vadovą priežastis.

„LLRA-KŠS frakcija apgailestauja, kad LRT - valstybinis transliuotojas - skleidžia tikrovės neatitinkančius teiginius. Išpuolį prieš ministrą galima sieti su paskelbtais Susisiekimo ministerijos audito duomenimis dėl galimų 100-milijoninių valstybinių lėšų iššvaistymo buvusio ministro – konservatoriaus R. Masiulio komandos pravedant neskaidrius konkursus ministerijai pavaldžiose įmonėse, ypač AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Lietuvos pašte“. Tuo pačiu LRT gina buvusio Roko Masiulio ministro komandos galimas korupcines schemas“, - pareiškė Seimo LLRA-KŠS frakcija.

LLRA-KŠS frakcija pranešė, kad, ieškodamas teisingumo, ministras kreipėsi į atitinkamas institucijas, prašydamas nubausti kaltuosius:
„Dėl šmeižto ministras Jaroslav Narkevič kreipėsi į teisines institucijas, prašydamas patraukti baudžiamojon atsakomybėn nesąžiningus žurnalistus ir konservatorių lyderį G. Landsbergį, kuris taip pat jį šmeižia. Savo ruožtu Seimo LLRA-KŠS frakcija dės visas pastangas, kad Generalinei prokuratūrai, STT ir FNTT ministro Jaroslavo Narkevičiaus praeitą savaitę atiduota medžiaga apie buvusių susisiekimo ministrų Eligijaus Masiulio ir Roko Masiulio korupcinius sprendimus ir virš 100 mln. eurų padarytą žalą Lietuvos valstybei pasiektų teismo salę“.

Komentarai  

 
#1 Alicija 2020-05-23 16:47
Cia tai jau virsuniu virsune, kad po 30 metu nepriklausomybes, buve KGB agentai bandytu daryti poveiki salies politikams, turetu savo zmoniu nacionalinioje televizijoje, Prezidenturoje. LLRA-KSS bande visus buvusius KGB agentus paviesinti su labai geru istatymu, bet daugiausiai priesinosi konservatoriai ir tai viska paaiskina - kodel ir kokiu tikslu.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24