Valdžia atsakė į mažiau nei pusę gyventojų užklausų

2011-12-16, 07:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valdžios atstovai atsakė mažiau nei į pusę jaunų žmonių paklausimų, rodo TILS surengtos akcijos rezultatai.

Šių metų spalio mėnesį vykusios akcijos metu Vilniaus, Mykolo Romerio ir Vytauto Didžiojo universitetų studentai siuntė elektroninius laiškus dėl jiems rūpimų klausimų politikams ir valstybės tarnautojams – savo atstovams nacionalinėse valdžios institucijose, seniūnijose ir seniūnaitijose, rašoma „Transparency International“ Lietuvos skyriaus pranešime.

Iš viso buvo išsiųsti 59 laiškai. Po 20 dienų, t.y. oficialiai nustatyto laikotarpio, skirto atsakyti į gyventojų paklausimus, buvo atsakyta į 27 laiškus.

Valdžios atstovų atsakymai vienus akcijos dalyvius tenkino, o dalį – nuvylė. Vienas studentas teigė, kad gavo jį tenkinantį, išsamų atsakymą. Kito akcijos dalyvio gautas atsakymas nepadėjo išspręsti jo užklausoje nurodytos problemos. „Tikėjausi kitokio atsakymo. Tas, kurį gavau, buvo lengviausias būdas „atsikratyti“ pareigos įvykdyti aptariamą dalyką“, – pažymėjo dar vienas akcijos dalyvis.

Studentai savo užklausas siuntė, naudodamiesi interneto svetaine „ParašykJiems.lt“. Ši 2011 metais pradėjusi veikti svetainė yra skirta palengvinti gyventojų bendravimui su savo atstovais nacionalinės valdžios institucijose, taip pat savivaldybėse, seniūnijose ir seniūnaitijose. Šiuo metu svetainė pateikia išsamią ir surūšiuotą informaciją Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojams.

TILS 2011 metais atlikto „Informacijos prieinamumo Lietuvoje“ tyrimo duomenimis, per pastaruosius dvejus metus į valstybės ar savivaldybės įstaigas dėl informacijos kreipėsi tik 29 proc. šalies gyventojų.

Kaip patogiausius susisiekimo su valdžios atstovais kanalus 37 proc. respondentų nurodė apsilankymą institucijoje „gyvai“, 21 proc. – bendravimą internetu, 19 proc. – telefono skambučius, 17 proc. – laiškų rašymą.

TILS primena, kad pagal Teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių įstaigų ir institucijų įstatymą, valdžios atstovai privalo atsakyti į gyventojų paklausimus, pateiktus ir elektronine forma, jei yra aiški pareiškėjo tapatybė, per 20 darbo dienų.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24