LLRA-KŠS: Prezidento patarėjai menkina mūsų Valstybės įvaizdį

2020-01-20, 19:29
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LLRA-KŠS: Prezidento patarėjai menkina mūsų Valstybės įvaizdį © L24

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos spaudos biuras išplatino pranešimą, kuriame pažymima, kad pagal Prezidentūros užsakymą asmeninių duomenų rinkimo faktas gali būti traktuojamas kaip nediskriminavimo dėl tautybės principo pažeidimas bei prezidento patarėjų bandymas priešiškai nuteikti Lietuvos visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu.

„Praeitą savaitę viešojoje erdvėje buvo plačiai aptariama ir komentuojama Prezidento Gitano Nausėdos patarėjų gauta pažyma apie neva 20 ministro J. Narkevičiaus įdarbintų lenkų tautybės žmonių. Prezidentūros skleista informacija nepasitvirtino. Tuo tarpu 12 lenkų tautybės asmenys nepriklausantys jokiai partijai buvo įdarbinti ne ministro o ministerijai pavaldžių įstaigų vadovų. Toks duomenų rinkimo faktas gali būti traktuojamas kaip nediskriminavimo dėl tautybės principo pažeidimas bei prezidento patarėjų bandymas priešiškai nuteikti Lietuvos visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu. Tuo labiau, kad minėtame laikotarpyje ministerijai pavaldžiose įstaigose iš viso buvo įdarbinta apie 500 žmonių“, – rašoma LLRA-KŠS pranešime spaudai.

„Pagal Lietuvos Konstitucijos 22 straipsnį informacija apie privatų asmens gyvenimą gali būti renkama tik motyvuotu teismo sprendimu ir tik pagal įstatymą. Įstatymas ir teismas saugo, kad niekas nepatirtų savavališko ar neteisėto kišimosi į jo asmeninį ir šeimyninį gyvenimą, kėsinimosi į jo garbę ir orumą“, – teigiama LLRA-KŠS Spaudos biuro pranešime.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į LR Konstitucijos 29 straipsnį, kuris skelbia, kad žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

„Lietuvoje kaip ir visoje Europos Sąjungoje galioja Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas ((ES) 2016/679), nustatantis vienodus asmens duomenų apsaugos standartus. Pagal šio reglamento 9 straipsnio, 1 punktą – draudžiama tvarkyti asmens duomenis, atskleidžiančius rasinę ar etninę kilmę, politines pažiūras, religinius ar filosofinius įsitikinimus ar narystę profesinėse sąjungose. Reglamente taip pat suformuluota bendra taisyklė, kad duomenys apie etninę kilmę (tautybę) yra neskelbtini, nes, atsižvelgiant į jų kontekstą, gali kilti didelis pavojus žmogaus teisėms ir laisvėms“, – daugiau faktų pranešime pateikia LLRA-KŠS Spaudos biuras.

LLRA-KŠS Spaudos biuras pažymi, kad Lietuva nuo amžių garsėjo visų ją sudarančių tautinių bendrijų tarpusavio pagarba – visos tautybės kūrė Lietuvą, visos bendrai siekė jos nepriklausomybės. Visi mūsų šalies piliečiai nepriklausomai nuo jų tautybės dirba jos labui, nori jaustis saugus ir pasitikėti savo Tėvynės valdžios institucijomis.

„Tenka tik apgailestauti, kad Prezidento patarėjų minėti neteisėti veiksmai eskaluoja tautinės nesantaikos kurstymą, diskredituoja Lietuvos valdžios institucijas ir menkina tolerantiškos ir teisinės mūsų Valstybės įvaizdį“, – rašoma LLRA-KŠS pranešime spaudai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24