S. Skvernelis nemato teisinio pagrindo atleisti J. Narkevičių

2019-12-02, 13:57
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
S. Skvernelis nemato teisinio pagrindo atleisti J. Narkevičių © Marian Paluszkiewicz

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič turi toliau tęsti darbą užimamose pareigose, kartu premjeras pabrėžia, kad kol kas nemato teisinio pagrindo J. Narkevičiui reiškiamoms pretenzijoms.

„Nematau nė vieno teisinio fakto, pagal kurį būtų galima reikšti pretenzijas, kad ministras turėtų trauktis“, – pirmadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, kai kurios pretenzijos, pareikštos susisiekimo ministrui, yra melagingos.

„Net ir tos pretenzijos, kurios ministrui buvo reikštos, aš noriu, kad būtų teisiškai įvertintos ir patikrintos, nes kai kas, pasirodo, buvo netiesa. Nebrakonieriavo ministras, neturi namo prie ežero. Kai bus įvertintos aplinkybės dėl kitų minimų faktų, tada susitiksiu su Respublikos prezidentu. Gerbiu jo nuomonę, galbūt jis turi kažkokių dar argumentų, kurių aš nežinau. Tada, po susitikimo su prezidentu, priimsiu sprendimą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis pridūrė, kad konflikto su Prezidentūra nėra, tačiau, kaip tikino S. Skvernelis, skubotų sprendimų priimti šiuo metu negalima.

„Nedarysiu nieko skuboto, kas galėtų griauti valdančiąją koaliciją arba įtakotų Vyriausybės stabilumą, kada reikia priimti pačius svarbiausius įstatymus“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Prieš kelias dienas G. Nausėdos patarėjas Povilas Mačiulis paskelbė pranešimą, kuriame ragina susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių atsistatydinti. Tačiau ministras pirmininkas Saulius Skvernelis išreiškė palaikymą ministrui Narkevičiui.

Žemiau pateikiame valdančiosios koalicijos partijos lyderių Ramūno Karbauskio ir Valdemaro Tomaševskio komentarus šia tema.

„Jei šnekėtume apie tai, kas inkriminuojama J. Narkevičui, galėtume rasti labai daug pavyzdžių tų žmonių, kurie inkriminuoja, ir padarė daug didesnius etikos pažeidimus”, – sakė Lietuvos valstiečių ir Žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Jis taip pat pridūre, kad tai yra „organizuotas sistemiškas puolimas” prieš LLRA-KŠS, bet valdantieji neleis sugriauti koalicijos.

„Ministras ėmėsi tokių labai svarbių sričių, kaip „Lietuvos paštas“, „Lietuvos geležinkeliai“, kelių tvarkymo klausimai, pajudinti labai dideli interesai“, - sakė Karbauskis.

„Tai suplanuota akcija, kuria siekiama sužlugdyti LLRA-KŠS, kuri yra viena iš koalicijos partnerių, kad mes kaip koalicija nebegalėtumėm priimt sprendimų. Šitoj situacijoj teigiu, kad mes bet kokiu atveju ruošiamės priiminėti biudžetą, kuris bus socialiai orientuotas, ir neleisime griauti koalicijos”, – pabrėžė politikas.

Po prezidento patarėjo pranešimo paskelbimo, LLRA-KŠS pirmininkas Valdemar Tomaševski taip pakomentavo susiklosčiusią politinę situaciją:

– „Visą šią dirbtinę sumaištį sukėlė korumpuotos liberalios ir konservatyvios partijos, palaikomos kai kurios nesąžiningos žiniasklaidos. Po nepagristų išpuolių prieš ministrą Narkevičių bandoma sukiršinti valdančiąją koaliciją su premjeru Sauliumi Skverneliu ir prezidentu Gitanu Nausėda. Tenka apgailestauti, kad tai kažkiek veikia. Tačiau koalicija dirba stabiliai, priimami labai svarbūs mūsų gyventojams sprendimai ir, nepaisant viso to, bus tęsiamas būtinas darbas siekiant įvesti socialinį teisingumą.

Koalicijai priėmus biudžetą, nuo sausio 1 dienos pensijos bus padidintos 30 eurų, o socialiai remiamos ir daugiavaikės šeimos gaus 100 eurų už kiekvieną vaiką, likusios – 60 eurų. Panašiai kaip ir kitose ES šalyse, bus įvestas banko mokestis ir sustabdytas neskaidrus pašto pastatų privatizavimas. Minėtiems sprendimams griežtai priešinasi konservatoriai ir su jais susijusios didelės kapitalo grupės bei jų kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės.

Nepaisant negailestingų išpuolių, taip pat ir prieš LLRA-KŠS, mes turime daug ryžto ir drąsos tęsti naują politiką, kuri rūpinasi kiekvienu rinkėju. Būtent todėl mes sukūrėme valdančiąją koaliciją, kuri vadovaujama ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio, priėmė daugiau palankių sprendimų mūsų gyventojams nei visos ankstesnės vyriausybės kartu“, – tvirtai pareiškė Tomaševski.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24