Lietuva ir JAV stiprina bendradarbiavimą inovacijų srityje

2014-05-08, 09:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Lietuvos ir JAV partnerystės inovacijų konferenciją, kurioje dalyvauja per 600 lietuvių ir amerikiečių ekspertų, mokslininkų, akademinės bendruomenės ir verslo atstovų.

JAV ambasados Vilniuje kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) surengtos konferencijos tikslas paskatinti ilgalaikį dialogą, iniciatyvas ir bendradarbiavimą inovacijų srityje.

„Novatorių neriboja jokios sienos. Dvi inovatyvios šalys šiandien susitinka Vilniuje. Jungtinės Valstijos - pasaulyje pripažintas lyderis ir Lietuva - ambicinga, kūrybinga ir darbšti naujokė inovacijų pasaulyje. Galime vieni iš kitų daug ko išmokti. Esame pasirengę pasinaudoti Amerikos patirtimi, o mainais pasiūlyti aukštos kokybės mokslinius tyrimus, paslaugas ir produktus", - tardama sveikinimo žodį pabrėžė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, Lietuva turi visas galimybes tapti viena inovatyviausių ekonomikų Europoje. Lietuviai jau yra tarp pasaulio lyderių mokslinių lazerių, biotechnologijų ir medicinos prietaisų gamybos srityje. Investuojama į 5 mokslo ir technologijų slėnius. Jaunieji šalies novatoriai steigia naujas pažangias įmones, kurios garsėja savo sėkmės istorijomis - „GetJar", „VINTED", „Pixelmator" ar "Biotechpharma".

Lietuvos vadovė taip pat pabrėžė, kad planuojamas pasirašyti didžiausias pasaulyje ekonominis susitarimas - ES ir JAV laisvosios prekybos sutartis paskatins dar aktyvesnį dvišalį bendradarbiavimą mokslo ir aukštųjų technologijų srityse, palengvins prekybą inovatyviais produktais ir paslaugomis, sukurs tarptautinius produktų standartus.

Konferencijos metu taip pat ketinama pasirašyti bendradarbiavimo sutartis tarp MITA ir nepriklausomo Kalifornijos tyrimų ir inovacijų centro „SRI International". Konferencijoje taip pat dalyvauja Nebraskos Lincolno ir Kauno technologijos universitetų, „Thermo Fisher Scientific", Stanfordo ir kitų mokslinių tyrimų institutų atstovai.


Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24