Pakruojo meras neteko posto

2011-12-08, 04:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iš posto išverstas daugiau kaip septynerius metus Pakruojo rajonui vadovavęs meras socialdemokratas Saulius Gegieckas.

Nepasitikėjimą juo pareiškė partijos kolegos, kurie teigė nebegalintys taikstytis su mero polinkiu išgerti, praneša LTV „Šiandien“.

Ilgamečio rajono vadovo socialdemokrato Sauliaus Gegiecko kėdė pradėjo klibėti 2009-ųjų spalį, kai jį sustabdę policijos pareigūnai teigė nustatę, kad meras tarnybinį automobolį vairavo išgėręs – alkoholio matuoklis parodė beveik dvi promiles.

Nepasitikėjimą rajono vadovu tuomet pareiškė opozicija, bet palaikomas valdančiųjų jis postą išsaugojo.

Anot Socialdemokratų partijos atstovų, meras ne kartą ir vėliau įspėtas dėl alkoholio vartojimo. Bet politikui nepadarius išvadų, dabar jam nepasitikėjimą pareiškė partijos kolegos.

„Čia kirtis ne iš karto buvo, čia klausimas pribrendo ir kitos išeities nėra. Matome, kad toliau nuolaidų nebegalim daryti. Jeigu jis nesustos... Aš nenoriu būti juoduoju pranašu, bet tai gyvenime labai sunkiai atsilieps, nes dar niekas alkoholio nenugalėjo“, – sako Pakruojo rajono savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas Jonas Valentas Čepulis.

Šios dienos tarybos posėdyje mero nebuvo, jis serga, tačiau atsiuntė raštą, kuriame sakė neprieštaraujantis, kad būtų sprendžiamas jo likimas. Savo poziciją tarybos nariai išreiškė slaptu balsavimu.

Pakruojo socialdemokratai žada svarstyti ir galimybę atleisti S. Gegiecką iš skyriaus pirmininko pareigų. „Panoramai“ su S. Gegiecku susisiekti nepavyko.

Būsimojo Pakruojo mero kandidatūra kol kas neaiški. Valdančiosios koalicijos politikai teigia, kad tai derybų klausimas, tačiau mano, jog jis bus socialdemokratas.

Jevgenijus Bardauskas
LTV „Šiandien“

www.lrt.lt

Komentarai  

 
#1 senai 2011-12-08 08:36
Senai apie tai visas Pakruojo rajonas kalbejo. Ir tik dabar komunistai susigriebe ir atleido alkasa. Geda.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24