Susitiko Lietuvos ir Kazachstano užsienio reikalų ministrai

2011-12-07, 12:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkavimo trejete veiklą baigiančiam Kazachstano kolegai Jeržanui Kazychanovui padėkojo už bendradarbiavimą ir už ESBO Saugumo komitetui pirmininkaujančio Kazachstano veiklą nusiginklavimo ir pasitikėjimo stiprinimo priemonių karinėje srityje klausimais.

Ministrų susitikimas gruodžio 7 dieną surengtas 18-osios ESBO Ministrų tarybos sesijos Vilniuje metu.

Susitikime pabrėžta Kazachstano paramos priimant Vilniaus Ministrų tarybos sprendimus, ypač dėl konfliktų ciklo, žurnalistų ir kibernetinio saugumo, svarba.

A.Ažubalis atkreipė dėmesį į ESBO pirmininkaujančios Lietuvos iniciatyvą stiprinti bendradarbiavimą su Afganistanu ir vylėsi sulaukti Kazachstano paramos įgyvendinant naujus ESBO projektus Afganistanui.

ESBO pirmininkas taip pat pabrėžė būtinybę užtikrinti tarptautinį rinkimų stebėjimą Kazachstane sausio 15 d. planuojamuose išankstiniuose parlamento rinkimuose.

Susitikime aptarti ir dvišaliai santykiai, teigiamai įvertintas neseniai pradėtas įgyvendinti konteinerinio traukinio „Saulė“ projektas, aptartos galimybės dėl šio projekto gilesnio vystymo bei sutarta dėl būtinybės įtvirtinti nuolatinį konsultacinį mechanizmą tarp abiejų valstybių užsienio reikalų ministerijų.

Lietuvos ir Kazachstano užsienio reikalų ministrai taip pat atidarė parodų ir kongresų centre „Litexpo“ eksponuojamą nuotraukų parodą „Kazachstanas Baltijos akimis“, kurioje šios šalies gamta, miestai, žmonės yra užfiksuoti lietuvių fotografų akimis.

www.urm.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24