LLRA-KŠS siekia teisingumo dėl galimai korupcinių konservatorių sąsajų su „MG Baltic“

2019-08-30, 18:22
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vanda Kravčionok pažymėjo, kad „Seimo narys Kasčiūnas yra suinteresuotas eskaluoti kitus klausimus tam, kad nukreiptų dėmesį nuo jo sąsajų su koncernu „MG Baltic“, kurios yra patvirtintos NSGK parlamentinio tyrimo dėl verslo poveikio politikams išvadose“ Vanda Kravčionok pažymėjo, kad „Seimo narys Kasčiūnas yra suinteresuotas eskaluoti kitus klausimus tam, kad nukreiptų dėmesį nuo jo sąsajų su koncernu „MG Baltic“, kurios yra patvirtintos NSGK parlamentinio tyrimo dėl verslo poveikio politikams išvadose“ fot. Marijan Paliuškevič

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos politikai abejoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių Lauryno Kasčiūno, Vytauto Bako ir Virgilijaus Aleknos objektyvumu ir mano, kad galimai korupcinės konservatorių partijos narių sąsajos su koncernu „MG Baltic” turi sulaukti pasekmių.

Atitinkamas pareiškimas, pasirašytas Seimo narės Vandos Kravčionok, adresuotas Seimo valdybai, Seimo Pirmininkui, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, Seimo etikos ir procedūrų komisijai bei Ministro Pirmininko žiniai.

„Reaguodami į viešai žinomą informaciją, kad Nacionalinio saugumo ir gynybos nariai Laurynas Kasčiūnas, Vytautas Bakas ir Virgilijus Alekna dar 2018 m. pradžioje žinojo ir nuslėpė informaciją dėl VSD rekomendacijos apie Seimo narę I. Rozovą, prašome užtikrinti planuojamo parlamentinio tyrimo objektyvumą”, – pareiškime rašė Vanda Kravčionok.

Seimo narė atkreipė dėmesį, kad NSGK narys Laurynas Kasčiūnas buvo apklaustas „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

„Viešai yra žinoma, kad L. Kasčiūnas ne kartą buvo susitikęs su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, siekė ir gavo koncerno paramą su juo susijusiai įstaigai, taip pat bandė paveikti Seimo narius, daryti įtaką Seimo vadovybei dėl palankių koncernui sprendimų. Tai yra akivaizdi politinės korupcijos apraiška ir Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų šiurkštus pažeidimas, – pažymėjo Vanda Kravčionok, – todėl kyla pagrįstos abejonės, ar toks politikas, kuris šiurkščiai pažeidė eilę Valstybės politikų elgesio kodekse numatytų principų, gali dirbti NSGK, kur būtinas skaidrumas, nešališkumas ir atsparumas išorės įtakoms“.

Atsižvelgiant į išdėstytus argumentus, Seimo narė Vanda Kravčionok prašo neatidėliotinai imtis veiksmų ir nušalinti nuo NSGK inicijuojamo parlamentinio tyrimo Seimo narius L. Kasčiūną, V. Baką ir V. Alekną, kadangi „parlamentinio tyrimo objektu bus jų pačių veikla ir tokiu atveju nebus užtikrintas tyrimo objektyvumas ir nešališkumas“.

Vanda Kravčionok pažymėjo, kad „Seimo narys Kasčiūnas yra suinteresuotas eskaluoti kitus klausimus tam, kad nukreiptų dėmesį nuo jo sąsajų su koncernu „MG Baltic“, kurios yra patvirtintos NSGK parlamentinio tyrimo dėl verslo poveikio politikams išvadose“.

Primename, kad rugpjūčio viduryje Seimo nariai sušaukė neeilinį NSGK posėdį dėl Seimo narės Irinos Rozovos dalyvavimo Sakartvele vykusioje Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje. NSGK pirmininkas Dainius Gaižauskas pareiškė, kad Rozova negavo leidimo dirbti su slapta informacija.

Prieš keletą mėnesių žiniasklaida plačiai informavo apie galimai korupcinius konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio ryšius su koncerno „MG Baltic“ vadovybe.

Iki šiol teisėsauga netiria šių galimai korupcinių konservatorių Seimo narių ryšių.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24