Spausdinti šį puslapį

Prezidentas patvirtino Vyriausybės sudėtį

2019-08-07, 18:28
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Prezidentas pabrėžė teigiamai vertinantis V. Sinkevičiaus kandidatūrą ir matantis, kad ji šiuo metu turi įstatymų numatytą politinę paramą Seime Prezidentas pabrėžė teigiamai vertinantis V. Sinkevičiaus kandidatūrą ir matantis, kad ji šiuo metu turi įstatymų numatytą politinę paramą Seime © Robertas Dačkus/president.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo patvirtino atnaujintos Vyriausybės sudėtį. Jis taip pat oficialiai pritarė Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrai į Europos Komisijos narius.

„Šios Vyriausybės tikslas yra užtikrinti skaidrią ir tęstinę veiklą. Iki kitų Seimo rinkimų liko ne tiek daug laiko, todėl norėtųsi, kad būtų užbaigti darbai, – sakė valstybės vadovas. – Valdantieji taip pat išdalino nemažai pažadų, kuriuos reikės įgyvendinti.“

Darbus Vyriausybėje tęs šie ministrai:

Elvinas Jankevičius – teisingumo ministras

Raimundas Karoblis – krašto apsaugos ministras

Linas Kukuraitis – socialinės apsaugos ir darbo ministras

Mindaugas Kvietkauskas – kultūros ministras

Linas Antanas Linkevičius – užsienio reikalų ministras

Kęstutis Mažeika – aplinkos ministras

Algirdas Monkevičius – švietimo, mokslo ir sporto ministras

Jaroslav Narkevič – susisiekimo ministras

Andrius Palionis – žemės ūkio ministras

Virginijus Sinkevičius – ekonomikos ir inovacijų ministras

Vilius Šapoka – finansų ministras

Rita Tamašunienė – vidaus reikalų ministrė

Žygimantas Vaičiūnas – energetikos ministras

Aurelijus Veryga – sveikatos apsaugos ministras

Prezidentas tikisi, kad atnaujintoje Vyriausybėje bus išsaugotas tęstinumas ir stabilumas svarbiausiose strateginėse valstybės gyvenimo srityse.

„Tai reiškia, kad galime būti tikri, jog bus tęsiama Lietuvos užsienio ir saugumo politika, toliau vykdoma atsakinga valstybės finansų stabilumo politika“, – sakė valstybės vadovas, pabrėžęs, kad gerovės valstybės kūrimui būtinas ne vien valstybės išlaidų didinimas, bet ir solidus bei tvarus biudžeto pajamų pamatas.

Pasak Prezidento, tai, kad du iš trijų naujų ministrų iki šiol buvo Seimo frakcijų seniūnai, rodo, kad naujoji Vyriausybė turės daugiau politinio svorio ir galimybių vykdyti Vyriausybės programą.

Permainų atnaujintoje Vyriausybėje turėtų būti ir daugiau, nes į Europos Komisijos narius bus siūlomas ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius, kurio kandidatūrą šiandien pateikė Vyriausybė.

Prezidentas pabrėžė teigiamai vertinantis V. Sinkevičiaus kandidatūrą ir matantis, kad ji šiuo metu turi įstatymų numatytą politinę paramą Seime. „Tai naujosios Lietuvos politikų kartos atstovas, kuris, tikiu, gali užimti Lietuvai svarbų postą Europos Komisijoje“, – sakė šalies vadovas.

President.lt

Komentuoti