Spausdinti šį puslapį

Meru nepatenkinti ūkininkai žada protestuoti

2011-12-06, 04:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Raseinių rajono mero Remigijaus Ačo iniciatyvoms nepritariantys ūkininkai ir opozicijos atstovai žada rengti protesto akcijas.

Mero R. Ačo inicijuoti pertvarkymai susilaukė ūkininkų, kaimo bendruomenių ir tarybos   opozicijos atstovų pasipiktinimo, o atleistieji savivaldybės darbuotojai teisybės ieško teismuose, praneša LTV naujienų tarnyba.

Teigiama, kad Remigijui Ačui pradėjus vykdyti savivaldybės reorganizaciją, rajone kilo tikra nepasitenkinimo audra. Labiausiai piktinamasi dėl kaimo reikalų, žemės ūkio ir kitų skyrių specialistų atleidimo.

„Per mūsų reorganizaciją yra atleisti 27 žmonės, iš jų yra priimti 5 specialistai. Kai kurie specialistai neatitiko kvalifikacijos ir keliamų reikalavimų. Kai kurie buvo pensinio amžiaus“, – teigia R. Ačas.

Atleista buvusi savivaldybės profesinės sąjungos pirmininkė sako, apie planuojamus atleidimus nebuvusi informuota, derybos nieko nedavė – ji, kaip ir dar kelios dešimtys darbuotojų neteko darbo.  

„Su mumis nebuvo derinama nei reorganizacija pati, nei atleidimai, nei žmonių papeikimai, kurie buvo rengiami ir tiesiog buvo falsifikuojami įvairūs dokumentai“, – sako atleistoji Raseinių r. sav. darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Pečkaitienė.

„Atleidžiant iš darbo nebuvo laikytasi valstybės tarnybos įstatymų, darbo kodekso nuostatų, nebuvo paisoma to, kad atlikau valstybės deleguotas funkcijas, kurios buvo finansuojamos iš valstybės biudžeto“, – antrina atleistoji Raseinių r. jaunimo reikalų koordinatorė Asta Cicėnienė.

Ūkininkai taip pat skundžiasi, esą mero vykdoma politika trukdo baigti ne vienerius metus vykdytus projektUs, pritraukti daugiau investicijų.

„Šita nauja valdžia, jinai paprasčiausiai sustabdė vietos veiklos grupės veiklą“, – teigia Raseinių r. vietos veiklos grupės valdybos narė Skaidrutė Žuvelaitienė.

Opozicijos politikai kreipėsi į šalies vadovus, specialiųjų tarnybų prašyta tirti mero veiklą, kurią vadina diktatūra.

Tačiau R. Ačas atkerta, kad dalis atleistųjų gyveno it sovietmečiu, o spausdinti kompiuteriu neišmoko iki šiol.

„Jie gyveno kaip senais gerais komunistiniais laikais. Ir jeigu leido, kad traktorius registruoja 2 žmonės, ekologas nemoka spausdinti kompiuteriu, turi jauną ekologę, kuri visą dieną rašo ranka, vėliau specialistė perspausdina kompiuteriu jo parašytą rankraštį... Manyčiau, kad buvo labai daug betvarkės ir neūkiškumo“, – teigia Raseinių rajono meras.

Loreta Mačiulienė, Kristina Garalevičiūtė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti