Spausdinti šį puslapį

JAV ir Rusijos diplomatijos vadovai atvyko į Vilnių

2011-12-06, 04:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atvyko į Vilnių.

Aukšti JAV ir Rusijos politikai gruodžio 6-ąją dalyvaus Vilniuje rengiamame aukščiausio lygio ESBO Ministrų Tarybos susitikime.

H. Clinton yra sakiusi, kad sėkmingas pirmininkavimas ESBO įtvirtino Lietuvą kaip euroatlantinių vertybių ir bendradarbiavimo skatintoją.

Tai jau antras JAV valstybės sekretorės H. Clinton vizitas Lietuvoje šiais metais. H. Clinton liepos pradžioje lankėsi Lietuvos sostinėje surengtoje tarptautinėje moterų konferencijoje ir Demokratijų bendrijos užsienio reikalų ministrų susitikime.

Gruodžio 6-7 dienomis Vilniuje rengiama 18-oji ESBO Ministrų Tarybos sesija, primena ELTA.

Tikimasi sulaukti 68 organizacijos šalių ir valstybių partnerių ministrų, apie pusantro tūkstančio užsienio svečių.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, savo dalyvavimą jau patvirtino daugiau kaip 40 ministrų, Europos Sąjungos (ES) aukštoji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton, laukiama Rusijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų Sergejaus Lavrovo ir Guido Westerwelle`es.

ESBO Ministrų Tarybos susitikime ketina dalyvauti ESBO narių Ukrainos, Švedijos, Nyderlandų, Liuksemburgo, Kazachstano, Graikijos, Turkijos, Ispanijos, Lenkijos, Baltarusijos, Azerbaidžano, Belgijos, Kanados, Danijos, Suomijos, Gruzijos, Airijos, Serbijos, Latvijos, Estijos užsienio reikalų ministrai. Laukiama NATO, Jungtinių Tautų pareigūnų.

Įvykiai Šiaurės Afrikoje paskatino į renginį atvykti Egipto, Tuniso, Maroko, Jordanijos, Afganistano ministrus.

ELTA, LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti