Konservatorius V. Satkevičius mero poste pakeitė socialdemokratą P. Vadopolą

2011-12-05, 14:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Panevėžio miesto tarybos nariai eiliniame miesto tarybos podėdyje pareiškė nepasitikėjimą socialdemokratu Povilu Vadopolu. Už jo atstatydinimą balsavo 20 tarybos narių. Naujuoju Panevėžio miesto meru išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pirmininkas Vitalijus Satkevičius. Už jo kandidatūrą balsavo 18 tarybos narių.

Šiandien miesto taryba svarsto Savivaldybės mero Povilo Vadopolo bei jo pavaduotojų Gintaro Šileikio ir Petro Narkevičiaus atleidimo iš pareigų klausimus.

Už mero pavaduotojo G. Šileikio atsatydinimą balsavo 16 tarybos narių, o už P. Narkevičiaus - 15. P. Narkevičius liko savo poste, nes nepasitikėjimą turi palaikyti daugiau ne pusė tarybos narių. Panevėžio miesto tarybą sudaro 31 tarybos narys.  

Prieš dvi savaites Panevėžio miesto tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai yra įregistravę interpeliaciją Panevėžio miesto merui Socialdemokrataui P. Vadopolui bei jo pavaduotojams darbiečiui P. Narkevičiui bei liberalsąjūdiečiui G. Šileikiui. Beje konservatoriai teigia, kad interpeliaciją palaiko dauguma savivaldybės tarybos narių. Pagal vietos savivaldos įstatymą nepasitikėjimą meru gali pareikšti ne mažiau, kaip trečdalis tarybos narių, o už jų atleidimą iš pareigų turi balsuoti ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pirmininkas Vitalijus Satkevičius teigia kaltinantis merą prastu vadovavimu miestui, dabartinė valdančioji dauguma dirba chaotiškai ir patys yra nevieningi, o tai trukdo spręsti miestui svarbius klausimus.

„Ši interpeliacija pribrendo. Valdančiųjų vidiniai nesutarimai iškilo priiminėjant miestui klaidingus sprendimus, pradėjo strigti jų pačių parengti savivaldybės tarybos sprendimai ir tai juos supriešino. Patys darbiečiai ir liberalsąjūdiečiai pasisiūlė su mumis sudaryti valdančiąją daugumą be socialdemokratų bei tvarkos ir teisingumo partijų. Mūsų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija, didžiausią gyventojų pasitikėjimą gavę per rinkimus priėmėme iššūkį ir pradėjome formuoti naują valdančiąją daugumą“, - sakė V. Satkevičius.

Pasak kandidato į merus derybų metu išryškėjo kai kurių politinių partijų kraštutinės nuomonės, kurios buvo nepriimtinos dešiniesiems, todėl dabar jau suformuota naujoji politinė dauguma.

Po savivaldos rinkimų vasarį valdančiąją koaliciją Panevėžyje sudarė keturios partijos: septyni socialdemokratai, trys Liberalų sąjūdžio atstovai, trys "darbiečiai", keturi "tvarkiečiai" bei nepriklausomo kandidatas Tadas Labutis. Ji turėjo 18 mandatų iš 31.

Daugiausia - devynis - per rinkimus gavę TS-LKD, tris vietas turintys valstiečiai liaudininkai ir nepriklausomas kandidatas Kęstutis Lukoševičius tuomet liko opozicijoje.

www.aina.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24