K. Mažeika tikisi V. Pranckiečio atsistatydinimo

2019-07-04, 09:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Pranckietis V. Pranckietis © L24.lt nuotr.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika tikisi, kad balsavimo dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu neprireiks ir jis pats pasitrauks iš posto.

Anot jo, Seimo vadovo pozicija yra priklausoma nuo susiklostančios politinės situacijos.

„Aš tikiuosi, kad Seimo pirmininkas pats supras situaciją, kad tai yra politinis postas ir tai nėra kažkokie asmeniškumai, arba tai nėra postas, kuris numatytas visai kadencijai“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė K. Mažeika.

Ministro nuomone, V. Pranckietis iš užimamos pozicijos pasitrauks pats.

„Manau, kad to balsavimo neprireiks ir pats Seimo pirmininkas priims sprendimą (pasitraukti. - ELTA)“, - pridūrė K. Mažeika.

Trečiadienį derybose dėl valdančiosios koalicijos suformavimo dalyvaujantys „socialdarbiečiai“ po partijos prezidiumo posėdžio pareiškė, jog koalicinę sutartį pasirašys, tačiau reikalauja atstatydinti Seimo pirmininką. Jo kėdė tokiu atveju atitektų „socialdarbiečių“ lyderiui Gediminui Kirkilui.

Pagal išankstinį planą, „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir LLRA-KŠS valdančiosios koalicijos sutartį turėtų pasirašyti šį penktadienį, o balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu numatomas antradienį.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24