R. Karbauskis trijų partijų lyderiams siūlys pradėti derybas

2019-05-29, 08:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
R. Karbauskis R. Karbauskis © M. Paliuškevič nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis trečiadienį ketina kreiptis į Lietuvos socialdemokratų darbo, Tvarkos ir teisingumo partijų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkus, siūlydamas pradėti derybas dėl valdančiosios koalicijos praplėtimo.

„Aš kreipsiuosi į trijų partijų pirmininkus - dabartinių partnerių - Socialdemokratų darbo, Tvarkos ir teisingumo, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, kviesdamas pradėti derybas dėl išplėstos koalicijos“, - antradienį vakare po tris valandas trukusio Seimo „valstiečių“ frakcijos posėdžio žurnalistams sakė frakcijos seniūnas R. Karbauskis.

Pasak jo, sudaryta yra derybų grupė iš 4 asmenų. „Frakcija delegavo tuos asmenis, balsavo ir atitinkamai, jeigu tos partijos pasiryš derėtis, iš tikrųjų prasidės derybų procesas“, - sakė jis.

R. Karbauskis atsisakė nurodyti derybininkų pavardes, tačiau, kalbėdamas apie derybų formatą, pridūrė, kad dar papildomai jose dalyvaus jis pats kaip partijos pirmininkas ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Neminėsiu pavardžių, keturi išrinkti, o mes du esame plius pagal poreikį, jeigu yra poreikis, jeigu, pavyzdžiui, konkretinama dėl Vyriausybės, jeigu bus pasiryžimas tęsti darbą S. Skverneliui, jis yra būtinas tuose pokalbiuose“, - sakė R. Karbauskis.

Politikas prognozuoja, kad derybos realiai galėtų prasidėti jau ketvirtadienį. Derybų rezultatą, anot jo, tvirtins partijos taryba.

R. Karbauskis pakartojo, kad „valstiečiai“ yra pasiryžę toliau dirbti valdančiojoje koalicijoje. „Mes dabar bandome spręsti dėl valdančiosios daugumos išplėtimo, kad dauguma turėtų maksimalų galimą narių skaičių tam, kad galėtume išrinktajam prezidentui pasakyti ir užtikrinti, kad tiek balsų yra koalicijoje ir mes esame pasiryžę toliau tęsti darbus“, - sakė „valstiečių“ lyderis.

Jis nesiėmė atsakyti į klausimą, ar išplėstos koalicijos premjeras bus S. Skvernelis. „Aš negaliu atsakyti, dabar į tą klausimą turėtų atsakyti Saulius Skvernelis. Manau, kad jo sprendimai priklausys nuo to, kokia bus išrinktojo prezidento pozicija, priklausys nuo to, kaip pavyks derybos dėl koalicijos išplėtimo. Manau, kad nuo to priklausys jo pačio sprendimas“, - svarstė R. Karbauskis.

Jo teigimu, dėl konkrečių ministrų pavardžių neplanuojama derėtis. „Dėl ministrų konkrečių asmenybių turi derėtis patvirtintas premjeras, jeigu tai bus Skvernelis, tai, aišku, Skvernelis. Be premjero tai būtų neįmanoma padaryti“, - sakė jis.

Anot R. Karbauskio, reikia visų pirma išgirsti tų trijų partijų pageidavimus, jų norus, todėl šiandien jokių sąlygų „valstiečiai“ nesiryžo diktuoti.

Politikas abejoja, kad gali būti keliamas pasitikėjimo juo, kaip partijos pirmininku, klausimas. „Neaišku, ar partija to pasitikrinimo norėtų. Tai bus nuspręsta partijos taryboje, ji vyks po kelių savaičių. (...) Aš turėčiau tam tikrų abejonių, ar tas klausimas bus keliamas. Jeigu bus keliamas - tai bus svarstomas“, - sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24