Valdemar Tomaševski: mūsų rinkiminio palaikymo geografija plečiasi, esame palaikomi visoje šalyje

2019-05-27, 18:38
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Pasiektas rezultatas yra optimalus, išlaikėme savo poziciją Europos Parlamente”,  – sakė Valdemar Tomaševski „Pasiektas rezultatas yra optimalus, išlaikėme savo poziciją Europos Parlamente”, – sakė Valdemar Tomaševski © L24 (fot. Viktor Jusel) nuotr.

Pirmadienį, gegužės 27 dieną, Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko naujai išrinktų Europos Parlamento narių spaudos konferencija, kurioje dalyvavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemar Tomaševski ir LLRA-KŠS Seimo frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.


„Pasiektas rezultatas yra optimalus, išlaikėme savo poziciją Europos Parlamente. Pirmiausia norėčiau labai nuoširdžiai padėkoti rinkėjams, kurie už mus balsavo. Noriu dar kartą pasveikinti išrinktą prezidentą Gitaną Nausėdą – puikus rezultatas, apie 70 proc. balsų, tauta pasisakė už permainas. Praktiškai paskutinius metus vadovavo dviejų partijų tandemas: socialdemokratų ir konservatorių, o dabar galime teigti, kad šis laikotarpis baigėsi”,  – apie naują pradžią kalbėjo V. Tomaševski.

„Grįžtant prie mūsų rezultato – apie 70 tūkstančių balsų – rezultatas beveik kaip per 2016 metų parlamentinius rinkimus. 5,5 proc. nuo galiojančių biuletenių ir aukšta vieta lyginant su kitomis partijomis”, – rinkimų į Europos Parlamentą pasiekimus apibendrino politikas.

„Praktiškai visos partijos po paskutinio balsavimo Seimo rinkimuose 2016 metais prarado savo pozicijas, o mes išlaikėme. Žiūrint į statistiką, konservatoriai prarado apie 3 proc., valdantieji Lietuvos valstiečiai ir žalieji prarado 8 proc., Liberalų sąjūdis taip pat prarado 3 proc., todėl džiaugiamės, kad mums pavyko išlaikyti rinkėjų palaikymą”, – komentavo Valdemar Tomaševski.

LLRA-KŠS pirmininkas akcentavo besiplečiančią šios partijos palaikymo geografiją: „Prieš 2,5 mėn. savivaldos rinkimuose laimėjome dvejose savivaldybėse – Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose, prezidento rinkimuose laimėjome trijose rinkimų apygardose – Vilniaus rajone, Šalčininkų rajone ir Visagine, o vakar laimėjome jau keturiose apygardose – Vilniaus rajone, Šalčininkų rajone, Visagine ir Trakų rajone. Savivaldybėse už Vilniaus krašto ir Klaipėdos ribų, panašiai kaip ir prieš dvi savaites, gavome apie 5 tūkstančius balsų – žymiai daugiau nei ankstesniais metais.“

Rita Tamašunienė, LLRA-KŠS Seimo frakcijos seniūnė, prezidento kampanijos rinkimų štabo vadovė, pasveikino Valdemarą Tomaševskį iškovojus Europos Parlamento nario mandatą. Seimo narė pažymėjo, kad partijos ir rinkėjų tikslas – turėti savo atstovus visuose valdžios lygmenyse, taip kaip yra šiais metais – savivaldybėse, Seime ir Europos Parlamente.

„Siunčiame į Europą mūsų atstovą, kad atstovautų krikščioniškas vertybes, kad sąžiningai atliktų savo pareigą”, – sakė Rita Tamašunienė.

Seimūnė pasidžiaugė partijai iškovojus Europos Parlamento nario mandatą, kad visoje Lietuvoje sulaukia rinkėjų palaikymo – tai yra geras ženklas ir reikia tai išnaudoti.

Spaudos konferencijoje buvo pažymėta stipri Valdemaro Tomaševskio pozicija Europos Parlamente. Tarp Lietuvos Europos Parlamento narių „VoteWatch” paskelbtuose reitinguose Valdemar Tomaševski dalijasi ketvirta vieta su Broniumi Rope. Atsižvelgiant į politinę poziciją Europos Parlamente, Valdemar Tomaševski yra pirmajame trejetuke tarp Lietuvos europarlamentarų.

LLRA-KŠS lyderis taip pat yra trečios pagal dydį Europos Parlamente – Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijos prezidiumo narys, parlamentinės delegacijos „Europos Sąjunga – Baltarusija” pirmininko pavaduotojas. Jis pirmasis iš visų Lietuvos europarlamentarų surengė Europos Parlamento frakcijos išvažiuojamąjį posėdį, kuris vyko Vilniuje. Tuo metu, kai Lietuva pradėjo ir baigė pirmininkavimą ES, Valdemar Tomaševski tarp Lietuvos europarlamentarų gavo daugiausia laiko sakyti kalbą, kalbėjo pirmasis ir tai darė frakcijos vardu.

Kalbant apie frakcijos planus, Valdemar Tomaševski sakė, kad bus tęsiami darbai, kurių tikslas – ES reformavimas mažinant biurokratiją, Europos ekonomikos stiprinimas, jaunimo nedarbo problemos sprendimas, ir, be abejo, krikščioniškųjų vertybių, kurių pagrindu sukurta Europos Sąjunga, puoselėjimas.

Baigiant spaudos konferenciją Valdemar Tomaševski išreiškė viltį, kad Europa grįš prie savo krikščioniškų šaknų ir gyvuos dėl stiprių, tradicinių šeimų. Politikas pažymėjo visuomeninio teisingumo įvedimo būtinybę, taip pat pajamų ir gyvenimo lygio išlyginimą visose Europos Sąjungos šalyse.

***
LLRA-KŠS kartu su kitomis tautinėmis mažumomis ir lietuvių bendruomenių parama trečią kartą iš eilės iškovojo europarlamentaro mandatą, sulaukdama 5,5 proc. palaikymo, tai sudaro apie 70 tūkst. balsų. Remiantis rinkimų rezultatais, Europos Parlamento nario postas trečią kartą atiteks LLRA-KŠS lyderiui Valdemarui Tomaševskiui.

Anksčiau minėti rinkiminiai pasiekimai yra ligi šiol neregėta Lietuvos tautinių mažumų, turinčių 8 narių Lietuvos Respublikos Seime frakciją ir 56 tarybos narius šešiose Lietuvos savivaldybėse, pergalė.

Tarp vienuolikos 2014-2019 kadencijos Europos Parlamento narių keisis tik maža dalis, nes penki buvo iš naujo išrinkti, tarp jų Valdemar Tomaševski, Vilija Blinkevičiūtė, Viktor Uspaskich, Petras Auštrevičius ir Bronis Ropė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24