V. Tomaševski ir A. Paulauskas - jau oficialūs kandidatai į prezidentus

2014-03-27, 18:07
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Darbo partijos kandidatą Prezidento rinkimuose Artūrą Paulauską ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderį Valdemarą Tomaševskį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo kandidatais į Respublikos prezidentus.

Tokį sprendimą VRK vienbalsiai priėmė įvertinusi politikų pristatytus parašų rinkimo lapus. VRK įregistruoja asmenį kandidatu į Prezidentus, jei jį remia ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų. Pirmasis VRK parašus pristatęs Darbo partijos kandidatas A. Paulauskas surinko per 41 tūkst. parašų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis V. Tomaševski - per 50 tūkstančių.

ELTA jau skelbė, kad šiuose prezidento rinkimuose, jei parašų rinkimų lapuose nebus nustatyta pažeidimų, greičiausiai, varžysis 7 asmenys: antrosios kadencijos siekianti Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, sostinės meras Artūras Zuokas, Seimo narys Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Ignalinos meras Bronis Ropė, Darbo partijos kandidatas A. Paulauskas, LLRA pirmininkas V. Tomaševski.

Intriga lieka, ar kandidatu bus registruojamas Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys, surinkęs beveik 20,5 tūkst. parašų. Skaičiuojama, kad paprastai išbrokuojama nuo 3 iki 20 proc. surinktų parašų. Ketvirtadienis buvo paskutinė diena, kai pretendentai būti kandidatais į prezidentus VRK turėjo sugrąžinti parašų rinkimų lapus.

 

Komentarai  

 
#2 Bočius 2014-03-31 17:44
Valdemar Tomaševski - vienas iš daugiausiai parašų surinkusių kandidatų į prezidentus. Panašu, kad vis daugiau lietuvių remia šį politiką. Alfos apklausoje Tomaševskis yra vienas pirmųjų, IQ žurnalas savo reitinge jį irgi įvardiją kaip vieną iš rinkimų lyderių.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Aras 2014-03-31 13:35
Ar višta gali skraidyti - Ne,tokios ir V. Tomašvskio perspektyvos o svajoti niekas nedraudžia.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24