Spausdinti šį puslapį

R. Tamašunienė apie jungimąsi prie valdančiųjų: svarstytume, bet neskubame

2019-05-15, 15:18
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Visada mes svarstome visus pasiūlymus, kurie ateina iš kitų politikų, iš įvairių frakcijų ir priimsime tikriausia kažkokius sprendimus“, - trečiadienį žurnalistams sakė R. Tamašunienė Visada mes svarstome visus pasiūlymus, kurie ateina iš kitų politikų, iš įvairių frakcijų ir priimsime tikriausia kažkokius sprendimus“, - trečiadienį žurnalistams sakė R. Tamašunienė © L24 (fot. Viktor Jusel) nuotr.

Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė sako, kad partija svarstytų siūlymą jungtis prie valdančiosios koalicijos, tačiau neskuba vien tam, kad „užimtų kažkokią kėdę ir jos laikytųsi“.

„Tie kvietimai į koaliciją arba diskusijos, kaip matytume bendradarbiavimą, jie vyksta nuolat. Tai čia nelabai nustebino. Mes dar nieko nesame apvarstę. Yra tam tikra tvarka, partijos aukščiausioji taryba, jos pritarimas reikalingas, svarstysime. Visada mes svarstome visus pasiūlymus, kurie ateina iš kitų politikų, iš įvairių frakcijų ir priimsime tikriausia kažkokius sprendimus“, - trečiadienį žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

Ji pažymėjo, kad šioje kadencijoje LLRS-KŠS dirba savarankiškai ir įgyvendina savo programą.

Politikės teigimu, jungiantis prie valdančiųjų svarbiausia yra pasiekti sutarimą dėl programinių nuostatų. „Tarsimės dėl programinių nuostatų. Esame ta partija, kuri visada pasisako, kad mus mažiausiai domina kažkokie dideli postai ir portfeliai. Iš tikrųjų ministrų galėtume deleguoti ne vieną, jeigu toks poreikis būtų, turime kompetentingų žmonių“, - sakė R. Tamašunienė.

Politikė pažymėjo, kad partija turi buvimo valdančiojoje koalicijoje patirties ir ten neskuba. „Mes neskubame į koaliciją vien tik tam, kad užimtume kažkokią kėdę ir jos laikytumės“, - sakė LLRS-KŠS frakcijos seniūnė R. Tamašunienė.

Antradienį R. Karbauskis po frakcijos posėdžio prabilo apie planus sustiprinti valdančiąją koaliciją. Kaip galimus koalicijos partnerius jis nurodė Lietuvos lenkų rinkimų akciją - Krikščioniškų šeimų sąjungą ir partiją „Tvarka ir teisingumas“, su kuriomis po antrojo prezidento rinkimų turo gali būti pasirašoma koalicinė sutartis.

Kaip ELTA jau skelbė, partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis pareiškė, kad šiuo metu atsisako derėtis dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje.

„Tikrai dabar atsisakau, aš nematau pagrindo, nes kas žino, ką priims jų taryba, ką vėliau nutars jų frakcija, nes praeitą savaitę frakcijos sprendimas buvo trauktis iš valdančiosios koalicijos, o vakar priimtas sprendimas dalyvauti, keistas variantas...“, - trečiadienį sakė jis žurnalistams, komentuodamas „valstiečių“ planus sustiprinti valdančiąją koaliciją.

Seimo vicepirmininkas R. Žemaitaitis sakė sužinojęs tik iš žiniasklaidos apie kvietimą „tvarkiečiams“ jungtis prie valdančiųjų.

Politikas sakė norįs bent dviejų savaičių laiko, nes reikėtų ir su partijos taryba, ir su prezidiumu pasitarti.

Komentuoti