Spausdinti šį puslapį

LLRA-KŠS ir vėl sulaukė kvietimo prisijungti prie valdančiosios koalicijos

2019-05-15, 15:41
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Valdemar Tomaševski atkreipė dėmesį, kad oficialus pasiūlymas prisijungti prie valdančiosios koalicijos reiškia stiprią LLRA-KŠS poziciją Valdemar Tomaševski atkreipė dėmesį, kad oficialus pasiūlymas prisijungti prie valdančiosios koalicijos reiškia stiprią LLRA-KŠS poziciją © L24.lt (fot. Marliena Paškovska)

Antradienį po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos aukščiausiosios tarybos posėdžio tiek partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, tiek premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad kviečia Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą bendrai formuoti Vyriausybę.

Kaip išdėstyta Konstitucijoje, po prezidento rinkimų Vyriausybė privalo iš naujo gauti įgaliojimus. Tai reiškia, kad yra sudaromas naujas ministrų kabinetas bei įvyksta pokyčiai mažiausiai keliose ministerijose.

LLRA-KŠS lyderis Valdemar Tomaševski portalui L24.lt patvirtino, kad jau kelintą kartą sulaukė pasiūlymo kartu formuoti Vyriausybę: „Kol kas pasiūlymo nesvarstėme, tačiau ypatingai neskubame, kadangi vis dar yra rinkimų laikotarpis ir koncentruojamės į artėjančius Europos Parlamento rinkimus. Artimiausiu metu neplanuojame jokių derybų. Tik pradėsime diskusiją organizacijos viduje.“

LLRA-KŠS lyderis akcentavo principinę partijos poziciją: „Mums potenciali valdančioji koalicija nėra tikslas, tai tik priemonė realizuoti rinkiminę programą ir pagalbą žmonėms.“ Politikas atkreipė dėmesį į tai, kad „mūsų programa yra orientuota užtikrinti visuomeninį teisingumą ir rūpestį kiekvienu piliečiu.“

„Visų pirma privalome atsakyti į klausimą, ar apskritai verta eiti į koaliciją likus pusantrų metų prieš parlamentinius rinkimus. Visų antra, jeigu jau pradėsime derybas, tai iškart pateiksime Vyriausybei mūsų svarbius programinius punktus: nemokami vaistai senjorams, vaiko pinigų didinimas, vietos kelių finansavimo didinimas, savivaldos stiprinimas ir kitus ilgai gyventojų lauktus klausimus“, – pažymėjo LLRA-KŠS pirmininkas.

Valdemar Tomaševski atkreipė dėmesį, kad oficialus pasiūlymas prisijungti prie valdančiosios koalicijos reiškia stiprią LLRA-KŠS poziciją, prie kurios prisidėjo partijos nuostatos rinkiminiuose procesuose, taip pat ir reikšmingas rinkėjų palaikymas.

„Džiugina faktas, kad turime sąžiningos ir solidžios politinės partijos reputaciją“, – sakė LLRA-KŠS pirmininkas Valdemar Tomaševski.

Paskutiniuose savivaldos rinkimuose LLRA-KŠS iškovojo 56 tarybų mandatus – iš jų 3 Visagine ir 53 Vilniaus apskrityje, tokiu būdu užėmusi čia pirmą garbingą vietą iš visų partijų. Šis didelis laimėjimas yra labai iškalbingas, turint omenyje, kad Vilniaus apskrityje gyvena trečdalis Lietuvos gyventojų ir čia generuojama beveik pusė Lietuvos ūkio, sukuriama apie 42 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pasibaigus savivaldos rinkimams, visose 6 savivaldybėse, kuriose LLRA-KŠS turi savo tarybos narius –Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose, Vilniaus mieste, Trakų ir Švenčionių rajonuose ir Visagine – partija vadovauja savivaldybėms savarankiškai arba yra sudarius valdančiąsias koalicijas.

Prezidento rinkimuose LLRA-KŠS lyderis laimėjo Vilniaus, Šalčininkų rajonuose ir Visagine, bei surinko 4% balsų visoje šalyje. Šalčininkų rajone už jį balsavo daugiau kaip 62 proc. rinkėjų – kone rekordas šiuose rinkimuose.

Tomaševski laimėjo iš viso 102 rinkimų apylinkių (tai yra apie 6% nuo visų). Pirmą vietą jis užėmė visose 36 Šalčininkų rajono apylinkėse, beveik visose Vilniaus rajono apylinkėse (43 apylinkės), Visagine – 13, po 3 – Vilniuje ir Švenčionių rajone, 2 – Trakų, po 1 – Širvintų ir Zarasų rajonuose.

Iš 60 Lietuvos savivaldybių prezidento rinkimuose Gitanas Nausėda laimėjo 46, Ingrida Šimonytė – 8 ir užsienyje, Saulius Skvernelis ir Valdemar Tomaševski – 3 savivaldybėse. Dar 5 kandidatams, tarp jų ir V. P. Andriukaičiui, nepavyko laimėti nė vienoje savivaldybėje. Įdomu tai, kad, pavyzdžiui, prieš du mėnesius socialdemokratai savivaldybių rinkimuose laimėjo didžiausią mandatų skaičių – 274, ir net 13 socialdemokratų nugalėjo tiesioginiuose merų rinkimuose.

Komentuoti