Baltijos valstybes vienija nauji iššūkiai

2011-12-01, 07:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė gruodžio 1 ir 2 dienomis dalyvaus Baltijos šalių Prezidentų susitikime Estijoje. Tradiciniame trišaliame susitikime Lietuvos, Latvijos ir Estijos Prezidentai aptars svarbiausius valstybių tikslus ir projektus, padėtį Europoje, bendradarbiavimą ES ir NATO.

Prezidentės teigimu, Baltijos valstybes vienija nauji tikslai ir iššūkiai, jiems pasiekti ir įveikti būtinas ne tik sutarimas, bet ir veiksmų koordinavimas.

„Lietuvos, Latvijos ir Estijos vienybė, prasidėjusi Baltijos kelio fenomenu, padeda greičiau pasiekti mūsų žmonėms svarbius tikslus. Laikėmės išvien siekdami narystės ES ir NATO, šiandien bendrų pastangų reikia naujiems tikslams - energetiniam ir ekonominiam saugumui užtikrinti, deryboms dėl naujos ES finansinės perspektyvos", - teigia Prezidentė.

Prezidentai aptars bendrų elektros ir dujų jungčių projektų eigą, kitus Baltijos regiono integracijai į Europą svarbius projektus, bendrus veiksmus stiprinant regioninį saugumą ir transatlantinį bendradarbiavimą, artėjantį NATO viršūnių susitikimą Čikagoje.

Penktadienį Baltijos šalių prezidentams už transportą atsakingas eurokomisaras Simas Kalas pristatys geležinkelių projektą „Rail Baltica". Vidurdienį - bendra prezidentų spaudos konferencija.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24