Beata Petkevič – Šalčininkų rajono savivaldybės mero pavaduotoja

2019-04-12, 17:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Beata Petkevič – Šalčininkų rajono savivaldybės mero pavaduotoja fot. salcininkail.lt

Šiandien, balandžio 12 dieną, naujieji Šalčininkų rajono tarybos nariai susirinko į pirmąjį posėdį. 25 narius turinčioje Šalčininkų rajono taryboje absoliučią daugumą sudaro Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.

Pirmajame tarybos posėdyje prisaikdinti šį pavasarį išrinkti 24 tarybos nariai ir tiesioginiuose merų rinkimuose jau pirmajame ture laimėjęs Zdislav Palevič. Šalčininkų rajono meras sėkmingai skaičiuoja jau ketvirtą kadenciją.

Šalčininkų rajono savivaldybės taryboje absoliučią daugumą – 19 narių – sudaro Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.

Tarybos posėdžio metu išrinkta ir naujoji vicemerė. Mero pavaduotoja tapo Beata Petkevič, kuri iki šiol ėjo Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Šalčininkų rajono savivaldybės taryba nusprendė, kad administracijos direktoriumi ir toliau bus Josif Rybak.

Sekančiame posėdyje tarybos nariai turės nutarti, kas eis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga iškovojo 56 tarybų mandatus – iš jų 3 Visagine ir 53 Vilniaus apskrityje, tokiu būdu užėmusi čia pirmą garbingą vietą iš visų partijų.

Šis didelis laimėjimas yra labai iškalbingas, turint omenyje, kad Vilniaus apskrityje gyvena trečdalis Lietuvos gyventojų ir čia generuojama beveik pusė Lietuvos ūkio, sukuriama apie 42 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Geri rezultatai ir pozityvus LLRA-KŠS autoritetas leidžia šiai politinei jėgai aktyviai dalyvauti Vilniaus apskrities savivaldybių valdyme.

Balandžio 8 dieną į pirmąjį posėdį buvo susirinkusi Trakų rajono savivaldybės taryba, kurioje Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ yra valdančiojoje koalicijoje, o LLRA-KŠS Trakų skyriaus pirmininkė Marija Puč buvo išrinkta rajono vicemere. Už ją balsavo net 21 ir 25 Trakų rajono savivaldybės tarybos narių.

Balandžio 11 dieną naujai išrinkti Vilniaus miesto savivaldybės politikai pasirašė koalicinę sutartį. Į valdančiosios koalicijos sudėtį, kaip ir anksčiau, įeis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“, o Edita Tamošiūnaitė vėl eis vicemerės pareigas ir kuruos tokias sritis kaip švietimas (ikimokyklinis ugdymas), sveikata ir kultūra.

Pirmieji naujai išrinktų savivaldybių tarybų posėdžiai vyks: Vilniaus rajone – balandžio 17 dieną, Visagine ir Švenčionių rajone – balandžio 18 dieną, Vilniuje – balandžio 24 dieną.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24