Spausdinti šį puslapį

Marija Puč išrinkta Trakų rajono vicemere

2019-04-09, 17:06
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Marija Puč Marija Puč

Po kovą vykusių savivaldos rinkimų šalies miestuose ir rajonuose vyksta pirmieji tarybų posėdžiai, kurių metu formuojama naujų savivaldybių valdžia.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga iškovojo 56 tarybų mandatus – iš jų 3 Visagine ir 53 Vilniaus apskrityje, tokiu būdu užėmusi čia pirmą garbingą vietą iš visų partijų.

Šis didelis laimėjimas yra labai iškalbingas, turint omenyje, kad Vilniaus apskrityje gyvena trečdalis Lietuvos gyventojų ir čia generuojama beveik pusė Lietuvos ūkio, sukuriama apie 42 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Vilniaus krašte taip pat prasidėjo porinkiminis valdžios formavimas ir šį pirmadienį vyko pirmasis Trakų rajono savivaldybės posėdis. Ankstesnėje kadencijoje LLRA-KŠS dalyvavo valdančiojoje koalicijoje šiame rajone. Geri rezultatai ir pozityvus LLRA-KŠS autoritetas leido dar kartą sudaryti koaliciją su liberalais, vadovaujamais merės Editos Rudelienės, išrinktos tiesioginiuose mero rinkimuose.

Pirmadienį vykusio posėdžio metu net 21 iš 25 tarybos narių pasisakė už tai, kad Marija Puč, LLRA-KŠS Trakų skyriaus lyderė, taptų vicemere. Šis palaikymas yra žymiai didesnis nei 16 naujos koalicijos, kurią sudaro 9 liberalai, 4 LLRA-KŠS tarybos nariai ir 3 visuomeninio rinkimų komiteto „Renkuosi ateitį” tarybos nariai, balsų.

Pirmieji naujai išrinktų savivaldybių tarybų posėdžiai vyks: Šalčininkų rajone – balandžio 12 dieną, Vilniaus rajone – balandžio 17 dieną, Visagine ir Švenčionių rajone – balandžio 18 dieną, Vilniuje – balandžio 24 dieną.

Komentuoti