Lietuvoje lankysis JAV Kongreso delegacija

2011-11-24, 06:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

JAV ambasada maloniai praneša, kad lapkričio 25 dieną Lietuvoje lankysis aukšto rango JAV Kongreso delegacija, vadovaujama Respublikonų partijos atstovo iš Kalifornijos, JAV Atstovų Rūmų Procedūrų komiteto pirmininko Davido Dreierio.

Vizito metu Kongreso delegacijos nariai susitiks su Užsienio reikalų ministru, Seimo ir Vyriausybės vadovais. Jie taip pat dalyvaus Seimo organizuojamoje, Ronaldo Reigano šimtosioms metinėms paminėti skirtoje diskusijoje. Po diskusijos, 12 val., JAV delegacija Seime, prie Seimo Konstitucijos salės, surengs trumpą spaudos konferenciją.

Galiausiai, delegacijos nariai apsilankys Karo akademijoje įsikūrusiame Energetinio saugumo centre. Ten dalyvaus susitikime, kur bus paskelbta apie bendradarbiavimo protokolą tarp Energetinio saugumo centro (ESC) ir vyriausiosios JAV karinių pajėgų vadavietės Europoje (EUCOM).

Pagrindinis vizito Vilniuje tikslas – susitikimuose su Lietuvos valdžios atstovais aptarti bendrus valstybių interesus Lietuvai pirmininkaujant ESBO ir Lietuvos esminį indėlį kaip NATO sąjungininkės bei ES partnerės. Taigi, šis vizitas ir toliau skatins stiprius politinius, ekonominius ir tarpasmeninius ryšius tarp JAV ir Lietuvos.

Kiti JAV delegacijos nariai: Respublikonų partijos atstovas iš Kentukio Ed Whitfield ir Demokratų partijos atstovas iš Naujojo Džersio Donald Payne.

Visi spaudos atstovai, norintys dalyvauti konferencijoje, tačiau neturintys Seimo akreditacijos, maloniai raginami susisiekti su Seimo spaudos tarnyba.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24