Spausdinti šį puslapį

D. Grybauskaitė: Rusija nebeturi savo veido

2014-03-10, 18:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Rusija, pradėjusi karinius veiksmus Kryme, net negalvoja apie atsitraukimą ir orumo išsaugojimą.

"Europai reikia išsaugoti veidą, o ne Rusijai - ji nesiruošia saugoti savo veido. Ji seniai jo nebeturi - yra tik V. Putino veidas", - sakė D. Grybauskaitė interviu LRT televizijos laidai "Teisė žinoti", skelbia LRT.lt.

Pasak D. Grybauskaitės, ES viršūnių susitikime Briuselyje praėjusią savaitę tapo aišku, kad kai kurie Europos lyderiai dar ne iki galo suvokia situaciją, kurioje atsidūrė Rusija ir Europa.

"Kai kas kalbėjo, kad negalima šiuo metu perspausti Rusijos - tam, kad būtų galima jai neva leisti išsaugoti veidą ir palikti "išėjimo strategiją". Aš labai aiškiai pasakiau: Europai reikia išsaugoti veidą, o ne Rusijai - ji nesiruošia saugoti savo veido. Ji seniai jo nebeturi - yra tik V. Putino veidas. Europa dar iki galo nesupranta, kas vyksta, ir iki galo nesupranta, kad pačiai Europai atėjo laikas apsispręsti ir išsaugoti savo veidą", - sako Prezidentė.

D. Grybauskaitei paskelbus apie galimą Kremliaus įtaką Darbo partijos lyderiams, ji buvo kritikuojama net ir paprastai jos politiką teigiamai vertinančių politologų ir apžvalgininkų. Darbo partijos oficiali vadovė Loreta Graužinienė prabilo apie galimą apkaltą.

Tačiau D. Grybauskaitė savo žodžius pakartojo ir dar sukritikavo Valstybės saugumo departamentą (VSD).

"Aš jau esu minėjusi, kad VSD kol kas nepateisina jokių lūkesčių - nei darbu, nei rezultatais. Būtent todėl, kad įsivaizduoja savo darbą tik kaip nereikšmingų ir nesvarbių pažymų su dideliu slaptumo lygiu rašymą", - laidai "Teisė žinoti" sakė D. Grybauskaitė.

Pasak jos, departamentas turėtų aktyviau užsiimti "prevenciniu" darbu, todėl VSD "pribrendo permainos".

Komentuoti