V. Tomaševski: laimėjome rinkimus Vilniaus apskrityje

2019-03-04, 14:04
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
„Pavyko laimėti 55 vietas savivaldybių tarybose šešiose savivaldybėse, daugiausia vietų gavome Vilniaus apskrityje. Tai yra garbinga pirma vieta Vilniaus apskrityje „Pavyko laimėti 55 vietas savivaldybių tarybose šešiose savivaldybėse, daugiausia vietų gavome Vilniaus apskrityje. Tai yra garbinga pirma vieta Vilniaus apskrityje © Marlena Paškovska nuotr.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas europarlamentaras Valdemar Tomaševski teigia, kad jo partija laimėjo savivaldos rinkimus Vilniaus apskrityje.

„Pavyko laimėti 55 vietas savivaldybių tarybose šešiose savivaldybėse, daugiausia vietų gavome Vilniaus apskrityje. Tai yra garbinga pirma vieta Vilniaus apskrityje. O kaip puikiai žinome, Vilniaus apskritis yra trečdalis Lietuvos, čia gyvena per 800 tūkst. mūsų šalies piliečių, Vilniaus apskritis yra beveik pusė Lietuvos ekonomikos, čia padaroma beveik 42 proc. Lietuvos BVP“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Valdovų rūmuose sakė V. Tomaševski.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Lenkų rinkimų akcija su Rusų aljansu iš viso gavo 5 proc. rinkėjų balsų.

„Kada rinkimai vyks visoje Lietuvoje, aišku, balsų natūraliai bus dar daugiau“, – teigė partijos lyderis.

Jis atkreipė dėmesį, kad per savivaldos rinkimus partija kandidatus kėlė tik dešimtyje savivaldybių iš 60-ies.

Du LLRA-KŠS kandidatai per pirmąjį turą išrinkti merais. Vilniaus rajono savivaldybei toliau vadovaus Marija Rekst, gavusi 52,48 proc. balsų, Šalčinininkų rajono meru perrinktas Zdzislavas Palevičius, jis sulaukė 75 proc. rinkėjų palaikymo.

Į antrą turą nepateko nė vienas šios partijos kandidatas.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24