Prezidentė pasirašė „Snoro“ pertvarkai būtinus teisės aktus

2011-11-18, 12:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė banko „Snoras“ pertvarkai būtinus teisės aktus, kuriuos ketvirtadienį skubos tvarka priėmė Seimas.

Pasirašytos Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo, Bankų įstatymo ir kitų šiam procesui būtinų teisės aktų pataisos leis greitai pertvarkyti probleminį banką į naują valstybinį, kad jis galėtų tęsti darbą ir žmonės kaip galima greičiau galėtų naudotis banko paslaugomis bei disponuoti savo lėšomis, praneša Prezidentės spaudos tarnyba.

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Bankų įstatymo pataisų projektą, su juo susijusius Civilinio kodekso pakeitimus ir Viešųjų pirkimų įstatymo projektą, kuriais tikslinamas bankų sistemos reguliavimo reglamentavimas.

Bankų įstatymo pakeitimais reglamentuojamas probleminio banko išskaidymas, paskirtojo laikinojo banko administratoriaus funkcijos, banko turto, teisių, sandorių ir įsipareigojimų perdavimo pagrindų ir vykdymo tvarka.

Už šį sprendimą balsavo 77 Seimo nariai, vienas buvo prieš ir 4 susilaikė.

Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimais numatyta, kad šio įstatymo reikalavimai nebus taikomi bankų laikinųjų administratorių ir administruojamų bankų atliekamiems pirkimams.

Pristatydamas šį pakeitimą Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas sakė, kad dabartinėje situacijoje būtini skubūs veiksmai, todėl Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos dėl konkursų įsigyjant paslaugas taikymas sulėtintų didžiausios svarbos sprendimų priėmimą.

„Įstatymo pakeitimai leistų laikiniesiems bankų administratoriams atlikti viešuosius pirkimus ne konkurso tvarka. Tai leistų operatyviai vykdyti veiklą, susijusią su banko atskyrimu. Laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo, tai apimtų kelis mėnesius, dėl to ši pataisa būtina tam, kad procedūra virstų ne banko bankrotu, o restruktūrizavimu“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo K. Glaveckas.

Viešųjų pirkimų įstatymo pataisos priimtos 68 Seimo nariams balsavus už, vienam - prieš ir 16 susilaikius.

Pritarus Civilinio kodekso pataisoms, nustatyta, kad „perkelti savo skolą pagal skolininko ir skolos perėmėjo sutartį kitam asmeniui skolininkas gali tik tuo atveju, kai kreditorius sutinka, jeigu kituose įstatymuose, reglamentuojančiuose bankų ir bankų sistemos stabilumą ir patikimumą, nenustatyta kitaip“.

Už tokį sprendimą balsavo 85 Seimo nariai, 5 susilaikė.

www.lrt.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24