Pavedė aiškintis, ar Seimo nariai neatsiėmė indėlių

2011-11-18, 07:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkė pavedė etikos sargams išsiaiškinti, ar Seimo nariai pastaruoju metu skubos tvarka neatsiėmė indėlių iš „Snoro“ banko.

Anot Irenos Degutienės, Seimo Etikos ir procedūrų komisija taip pat turėtų nustatyti, kurie parlamentarai šiame banke laiko lėšas.

„Kreipiuosi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išsiaiškinti šiandien labai aktyviai dalyvaujančių Seimo narių pasisakymus, kurie, atrodo, taip ir nesuvokia, kas Lietuvoje įvyko, ir pasiaiškinti, ar jie nėra suinteresuoti asmenys, kurie patys, jų įmonės ar jų giminės turi indėlius „Snoro“ banke“, – ketvirtadienį per Seimo posėdį kalbėjo I. Degutienė.

Ji taip pat paragino tokius parlamentarus „nusišalinti nuo diskusijų, pasisakymų ir balsavimų“ priimant Seimo ketvirtadienį skubos tvarka svarstomas su „Snoro“ banko perėmimu susijusias įstatymų pataisas.

„Lygiai taip pat būtų gerai išsiaiškinti tuos Seimo narius ar jų artimuosius, kurie per tą periodą iš „Snoro“ banko ne eilės tvarka atsiėmė indėlius“, – teigė I. Degutienė.

Seimo narys Andrius Šedžius tvirtino, kad tokių asmenų tarp parlamentarų „tikrai yra“.

„Manau, kad būsime sąžiningi, ir kai paaiškės daugiau šios istorijos detalių, kai žinosime, kurie asmenys žinojo apie vykdomas operacijas ir išsiėmė savo indėlius ir pervedė į kitus bankus, mes būsime iki galo sąžiningi ir apkaltos procesai tiems asmenims vyks. O tokių asmenų mūsų tarpe tikrai yra“, – sakė mišriai grupei priklausantis parlamentaras.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas tvirtino prašysiąs, kad A. Šedžius etikos sargams pateiktų tokių parlamentarų pavardes.

„Tačiau kad tokių yra, aš tikrai abejoju“, – pridūrė jis.

www.lrt.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24