Prezidentė vyksta darbo vizito į Pietų Korėją

2014-02-17, 10:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vasario 18-19 dienomis lankysis Pietų Korėjoje.

Vizito darbotvarkėje - suskystintų gamtinių dujų terminalo laivo inauguracija, susitikimas su Pietų Korėjos Prezidente Park Geun-hye ir investavimo Lietuvoje galimybių pristatymas didžiausioms Pietų Korėjos kompanijoms.

Pakeliui į Pietų Korėją, Helsinkyje Prezidentė susitiks pokalbio su Suomijos Prezidentu Sauli Niniisto.

Lietuvos energetiniam savarankiškumui ypatingai svarbus suskystintų gamtinių dujų terminalo laivas baigtas statyti šių metų pradžioje, o Klaipėdos uostą jis turėtų pasiekti metų pabaigoje. Prieš išleidžiant laivą į jūrą, pagal laivų inauguracijos tradiciją, Prezidentė suteiks jam moterišką vardą "Independence" ("Nepriklausomybė"). Suskystintų gamtinių dujų terminalas bus pradėtas eksploatuoti metų pabaigoje. Dujos Lietuvai bus perkamos ir tiekiamos iš viso pasaulio palankiausiomis mūsų šaliai rinkos sąlygomis.

Inauguracijos ceremonijoje, kuri vyks Ulsano mieste, dalyvaus laivo statytojų, Pietų Korėjos įmonės "Hyunday Heavy Industries", laivo savininkų, Norvegijos įmonės "Hoegh LNG" ir Klaipėdos naftos atstovai.

Aptarti energetinio, ekonominio, politinio ir kultūrinio Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimo Prezidentė Seule susitiks ir su šios šalies Prezidente Park Geun-hye. Tai pirmasis aukščiausio lygio Lietuvos ir Pietų Korėjos vadovų susitikimas.

Prezidentė taip pat su investavimo galimybėmis Lietuvoje supažindins didžiausius ir visame pasaulyje žinomus Pietų Korėjos verslo kompanijų atstovus. Susitikime dalyvaus informacinių technologijų kompanijos "Samsung Electronics", automobilių kompanijos "Hyunday Motors", aukštųjų technologijų, elektronikos įmonės "LSIS Co.", maisto korporacijos "Lotte Strategy&Insight center", tarptautinės prekybos kompanijos "Daewoo International Corp.", informacinių technologijų kompanijos "Moneual", Pietų Korėjos verslininkų organizacijų atstovai.

Pietų Korėja yra viena didžiausių investuotojų pasaulyje, o Lietuva - patraukli vieta užsienio investicijoms. Investuotojai Lietuvą vertina dėl turimų specialistų ir pasiekimų informacinių technologijų srityje bei patogios geografinės padėties.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24