Prezidentė apie "Maximos" tragediją Rygoje: visi turi padaryti išvadas

2014-01-17, 18:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė palankiai vertina bendrovės "Maxima" dabartinius veiksmus reaguojant į Rygoje praėjusių metų lapkričio 21 d. įvykusią tragediją ir jos padarinius.

"Tai, kaip dabar reaguoja "Maxima", vertinu gerai. Šiuo metu iš jų pusės jaučiasi socialinė ir humanitarinė atsakomybė, kurią reikėjo išreikšti jau anksčiau. Taip pat suteikiama pagalba nukentėjusiųjų šeimoms. Tai - geras pavyzdys to, kaip reikėjo į tragediją reaguoti iš pat pradžių", - Rygoje žurnalistams kalbėjo D. Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, ši nelaimė neturėtų suduoti stipraus smūgio Lietuvos verslo reputacijai Latvijoje, tačiau išvadas turi pasidaryti visos atsakingos šalys.

"Tai ne tik Lietuvos verslininkų problema. Buvo padaryta daug klaidų, pradedant statybos darbų kokybės kontrolės ir baigiant pernelyg lengvai išduodamais leidimais statyboms. Šios tragedijos priežastys - labai kompleksinės. Manau, kad Lietuvos ir Latvijos santykiai visada buvo geri, tačiau ir mūsų verslas turi pasidaryti nemažai išvadų dėl savo reputacijos", - sakė šalies vadovė.

ELTA primena, kad parduotuvė "Maxima" Latvijos sostinėje Rygoje sugriuvo lapkričio 21-osios vakare, palaidodama po nuolaužomis 54 žmones.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24