Spausdinti šį puslapį

Darbo partijos byla pradėta nagrinėti

2011-10-18, 08:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Beveik po metų pertraukos pradėtas vadinamosios Darbo partijos baudžiamosios bylos nagrinėjimas.
Prokurorai pradėję skelbti kaltinimus teigia, kad Darbo partija per dvejus metus nuslėpė apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų.

Vadinamoji Darbo partijos byla teismui perduota dar 2008-ųjų balandį. Tačiau Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegijai jos iki šiol taip ir nepavykdavo atversti.
Byla nenagrinėta daugiau kaip metus, nes tapęs Europos Parlamento nariu Viktoras Uspaskichas buvo įgijęs teisinę neliečiamybę. Ji panaikinta tik praėjusių metų rugsėjį.
Tačiau byla vėl įstrigo, nes neatvykdavo advokatai, vėliau posėdžiai atidėti dėl vienos kaltinamosios Vitalijos Vonžutaitės nėštumo, o dar vėliau dėl jos sveikatos problemų. Moteriai skirta psichiatrinė ekspertizė, jos rezultatų iki šiol nėra.
Pradėjus nagrinėjimą prokuroras ėmė skaityti daugiau nei pusantro šimto tomų bylos kaltinamąjį aktą. Jame teigiama, kad Darbo partija 2004–2006 m. neįtraukė į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 25 milijonų litų pajamų, panašiai tiek išlaidų ir nesumokėjo apie 4 milijonų litų mokesčių.
Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas prokurorų   yra įvardijamas kaip nusikalstamos organizuotos grupės dalyvis. Kaltinimai taip pat pateikti 3 buvusiems partijos darbuotojams, tarp jų Darbo partijos frakcijos Seime seniūnui Vytautui Gapšiui. Senatis šioje byloje sueis 2014-aisiais.

Giedrius Vitkauskas
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti