LLRA-KŠS siūlo padidinti išmokas vaikams

2018-03-21, 13:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvinė iliustracija Asociatyvinė iliustracija © L24.lt (Fot. Marian Paliuškevič)

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, siūlo jau kitais metais skirti 60 eurų išmoką už kiekvieną auginamą vaiką, o nuo 2020 metų – ne mažiau kaip 120 eurų.

Tokį pasiūlymą Išmokų vaikams įstatymo pakeitimo projektui įregistravo Seimo LLRA-KŠS frakcija, siekiant paskatinti šeimas turėti daugiau vaikų.

„Demografiniai tyrimai atskleidžia grėsmingą tendenciją - norimas turėti vaikų skaičius nukrito žemiau kartų pasikeitimą užtikrinančio gimstamumo rodiklio. Tokia situacija ir prognozės verčia susirūpinti gimstamumo mažėjimo problema Lietuvoje ir nedelsiant ieškoti atitinkamų sprendimų. Jungtinių Tautų skaičiavimais, šio šimtmečio pabaigoje Lietuvoje liks tik 2,453 mln. gyventojų, tačiau, žiūrint iš šių dienų perspektyvos, kai nepalankių gimstamumo, mirtingumo, migracijos rodiklių ir pokyčių komplektas lemia labai sparčius, Europoje ir visame pasaulyje vienus sparčiausių, Lietuvos populiacijos nykimo tempus, padėtis atrodys dar liūdniau“, – sako frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Nuo 2018 m. PNPD mechanizmas buvo panaikintas, vietoje jo kas mėnesį skiriama 30 eurų išmoka už kiekvieną vaiką.

„Didelė dalis šeimų dėl PNPD panaikinimo nuo 2018 m. gauna mažesnį darbo užmokestį. Sumažėjimas kompensuojamas naujai atsiradusia išmoka vaikui, tačiau galutinės šeimos pajamos nepadidėjo“, – sako pasiūlymo autoriai.

Projekto įgyvendinimui lėšas užtikrins, jų teigimu, akcizo tabakui ir dyzeliniam kurui padidinimas.

LLRA-KŠS jau kelerius metus siūlo skirti didesnį dėmesį šeimos politikai Lietuvoje. Partija yra įstatymo projektų, remiančių šeimas, tokių kaip išmokos vaikams, Šeimos kortelės ar nemokami vaistų senjorams, autorė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24