Spausdinti šį puslapį

Apie šeimos politiką pas kaimynus

2018-03-08, 18:19
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Apie šeimos politiką pas kaimynus Fot. L24

Lietuvos Respublikos Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Kirkščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai vasario 23 d. susitiko su Lenkijos Respublikos Seimo ir Šeimos, darbo ir socialinės politikos ministerijos atstovais.

Lenkų pusei susitikime atstovavo: Lenkijos Respublikos Seimo narė, Tarpparlamentinių ryšių su Lietuvos Respublika grupės pirmininkė Iwona Arent, jos pavaduotojas Grzegorz Janik bei šeimos, darbo ir socialinės politikos viceministras Stanisław Szwed, LLRA-KŠS frakcijai – parlamentarai Rita Tamašunienė (seniūnė), Vanda Kravčonok, Michal Mackevič ir Jaroslav Narkevič.

Parlamentarai aptarė neseniai įvykusio Lenkijos Respublikos prezidento Andrzej Duda vizito į Lietuvą rezultatus, demografines problemas bei socialinės ir šeimos politikos įgyvendinimo rezultatus Lenkijoje ir Lietuvoje. LLRA-KŠS atstovaujantys parlamentarai jau kelerius metus rodo būtinybę vykdyti Lietuvoje apgalvotą šeimos politiką, yra šeimas remiančių – Išmokų vaikams įstatymo, Šeimos kortelės įstatymo – projektų autoriai. Įdėmiai stebi Lenkijoje veikiančio Įstatymo 500+ rezultatus bei jo įtaką demografinei situacijai Lenkijoje.  

Susitikimas vyko Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto ir Šeimos ir vaiko gerovės pakomitečio organizuojamos tarptautinės konferencijos „Rūpestis dėl ateities visuomenės: demografija ir šeimos politika Baltijos ir Vidurio Europos šalyse“ metu.

Konferencijoje referentai, Baltijos šalių, Lenkijos, Vengrijos atstovai, tarp jų viceministras S. Szwed, pristatė savo šalies demografines tendencijas ir šeimos politiką.

Prieš konferenciją įvyko susi­tikimas Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, kuria­me Lenkijos Respublikos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska, viceministras S. Szwed,  kartu su R. Ta­ma­­šu­nienė susitiko su  ministru Linu Kukuraičiu ir ministerijos atstovais.

Komentuoti