Prezidentė priėmė Ganos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

2011-10-12, 14:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Ganos Respublikos ambasadoriaus Paul King Aryene skiriamuosius raštus.

Prezidentė su ambasadoriumi aptarė bendradarbiavimą Jungtinėse Tautose ir dvišalių ekonominių santykių stiprinimo galimybes. Pokalbyje šalies vadovė pasidžiaugė Lietuvos ir Ganos verslininkų augančiu susidomėjimu plėtoti verslą tarp dviejų valstybių.
Ganos ambasadorius informavo Prezidentę apie jo šalies vyriausybės sprendimą iš UAB „Elgama-elektronika", kuri yra pirmaujanti elektroninių elektros skaitiklių gamintoja Baltijos šalių regione, įsigyti didelį kiekį šių prietaisų, o kartu suinteresuotumą pasirašyti investicijų skatinimui ir apsaugai svarbius dvišalius susitarimus.
62 metų diplomatijos ir investicijų analizės specialybes įgijęs ambasadorius per savo diplomatinę karjerą dirbo Ganos Respublikos misijoje prie Jungtinių Tautų bei ambasadose Malaizijoje, Saudo Arabijoje, Rusijoje ir Vokietijoje.
Diplomatiniai santykiai tarp Lietuvos ir Ganos užmegzti 1992 m. gegužės 28 d. P. K. Aryene - antrasis ambasadorius Lietuvai. Diplomatas reziduoja Berlyne.


Prezidentės spaudos tarnyba
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24