Konservatoriai nušalinti nuo valdžios. LLRA-KŠS turi Vilniuje opozicinį vicemerą

2017-10-11, 15:49
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LLRA-KŠS atstovė Edita Tamošiūnaitė išrinkta naująja Vilniaus vicemere LLRA-KŠS atstovė Edita Tamošiūnaitė išrinkta naująja Vilniaus vicemere nuotr. vilnius.lt

Šiandien, spalio 11-ąją, vyko Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdis, kuriame vyravo politiniai klausimai.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovai, dirbdami konstruktyvioje opozicijoje, pastaraisiais mėnesiais sėkmingai įgyvendino partijos rinkimų programą. Pavyko pasiekti, kad būtų akredituotos taip vadinamosios ilgosios gimnazijos – jomis tapo ne tik lenkų A. Mickevičiaus ir S. Konarskio mokyklos, bet ir rusų A. Puškino mokykla ir lietuvių mokykla Fabijoniškėse. LLRA-KŠS pastangomis rugsėjo mėnesį vykusiame tarybos posėdyje buvo pritarta Lietuvos žemdirbystės instituto Trakų Vokėje perkėlimo už sostinės ribų koncepcijai, o iki šiol instituto užimame 300 ha žemės plote bus suprojektuoti keli tūkstančiai žemės sklypų individualiai statybai – tai bus kompensacija už buvusiems teisėtiems savininkams negrąžinamą žemę.

Įtampa Vilniaus miesto liberalų, konservatorių ir socialdemokratų koalicijoje pasiekė piką ir spalio 2-ąją meras Remigijus Šimašius pareiškė nepasitikėjimą konservatoriais. Šiandien tarybos posėdyje iš pareigų buvo atleisti konservatoriai vicemeras Valdas Benkunskas (31 nariui balsuojant už) ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Darulis (39 balsai).

Meras R. Šimašius oficialiai pakvietė Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą prisijungti prie naujos koalicijos sudarymo, į koaliciją taip pat  pakviesti socialdemokratai ir partija „Tvarka ir teisingumas“.

LLRA-KŠS Vyriausiosios tarybos sprendimu partija kol kas neprisijungs prie oficialios valdančiosios koalicijos sostinėje, o pateikė savo kandidatą į opozicinio vicemero pareigas.

Būtent šiandien LLRA-KŠS kandidatė balsų dauguma (42 už, 5 prieš, 1 negaliojantis) paskirta vicemero pareigoms. Edita Tamošiūnaitė anksčiau ėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, dirbo švietimo viceministre. Nauja vicemerė yra Vilniaus miesto tarybos narė ir iki šiol vadovavo Europos Parlamento Europos konservatorių ir reformistų frakcijos biurui Vilniuje.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24