Spausdinti šį puslapį

Vilniaus rajono savivaldybėje svečiavosi Baltarusijos Respublikos ambasadorius

2017-10-10, 20:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus rajono savivaldybėje svečiavosi Baltarusijos Respublikos ambasadorius vrsa.lt nuotr.

Šiandien, spalio 10 dieną, Vilniaus rajono savivaldybėje su oficialiu vizitu lankėsi bei su Vilniaus rajono savivaldybės mere Marija Rekst ir mero patarėja Aleksandra Černiauskiene susitiko Baltarusijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Jo ekscelencija Aleksandr Korol bei ambasadoriaus patarėjas prekybos ir ekonomikos klausimais Aleksandr Ignatenko.

Susitikimo metu merė papasakojo svečiams apie Vilniaus rajoną, jo ryškų kultūrinį bei gamtinį paveldą, Savivaldybės veiklą, plėtros perspektyvas, planus, apie glaudžiai vykdomą bendradarbiavimą bei sėkmingai įgyvendinamus projektus kartu su Ašmenos rajono vykdomuoju komitetu bei Voložino rajono deputatų taryba.

Vilniaus rajono savivaldybė kartu su Voložino rajono deputatų taryba kartu ketina teikti projekto „Rudaminos kaimo turgavietės rekonstrukcija, užtikrinanti ūkininkų ir smulkaus verslo vystymą“ paraišką pagal 2014-2020 metų Latvijos – Lietuvos – Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programą.

Baltarusijos ambasadoriaus Lietuvoje patarėjas prekybos ir ekonomikos klausimais Aleksandr Ignatenko padėkojo už kvietimą dalyvauti š. m. spalio 12 dieną Savivaldybėje vyksiančiame Vilniaus rajono savivaldybės ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuojamame susitikime, kurio metu bus aptartos verslo aktualijos ir finansavimo galimybės.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad ir toliau bendradarbiaus, palaikys užsimezgusius Vilniaus rajono savivaldybės ir Ašmenos bei Voložino rajonų partnerystės ryšius, skatins palankias verslo sąlygas bendradarbiaujančių rajonų atstovams.

Atvykusiems svečiams merė įteikė knygą apie Vilniaus rajono investicijas, sakralinį paveldą ir lankomiausių Vilniaus rajono turistinių vietų informacinius lankstinukus. Ambasadorius atsidėkodamas už šiltą priėmimą įteikė merei simbolinių lauktuvių iš Baltarusijos.

vrsa.lt

Komentuoti