Spausdinti šį puslapį

LiCS ir TPP pirmininkai pasirašė politinę deklaraciją dėl partijų susijungimo

2011-09-22, 16:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

"Pagrindinė idėja, nuosekliai subrandinta, tai yra trečias kelias, trečia galimybė. Gal ne dabar, gal po dar dviejų Seimo rinkimų atsiras vis dėlto normalus politinis trikampis tarp kairės, dešinės ir centro. Būtų labai logiška ir labai stabili politinė sistema, nes puikiai žinote, kad taburetė geriausiai stovi ant trijų kojų. Tuomet ji niekada nesvyruoja", - po pasirašymo ceremonijos žurnalistams sakė A.Valinskas.

Deklaracijoje numatyta, kad susijungusi partija vadinsis LiCS.
Be to, iki šiol buvusi Jungtinė (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcija Seime nutarė pakeisti pavadinimą ir tapti Liberalų ir centro sąjungos frakcija.
Partijų stambėjimo procesas Lietuvoje yra geras dalykas, niekas, matyt, to nepaneigs. Šiandien kartais jau rinkimuose mes nesuprantame, už kokius naujadarus balsuosime. Mūsų įsitikinimu, partijos, kurių ideologijos yra artimos, turėtų vienytis, o ne atvirkščiai - skaldyti ir kovoti tarpusavyje dėl rinkėjų pasitikėjimo", - ketvirtadienį sakė A.Čaplikas.
A.Valinskas priminė, kad po Seimo rinkimų 2008 metais dėl partijų suartėjimo kalbėjo trys politinės jėgos - LiCS, TPP ir Liberalų sąjūdis. Tačiau pastarieji esą gerokai sulėtino žingsnius šia linkme.
"Tą veiksmą mes pradėjome trise kartu, - pritarė ir A.Čaplikas. - Deja, galiu apgailestauti, kad kol kas Liberalų sąjūdžio vadai nesėdi šalia mūsų. Esu sakęs, kad už politinę aroganciją, kaip ir už gyvenimišką aroganciją, visada likimas nubaudžia. Taip buvo, yra ir bus. Bet mes kviečiame juos būti kartu, dirbti kartu."
Pasak A.Čapliko, tikimasi, kad partijų jungimosi procedūros bus baigtos iki Naujųjų metų.

www.lics.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti