Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių vadai aptars padėtį prie šalių sienos

2011-09-22, 07:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių vadai aptars padėtį prie bendros sienos, aktualiausias jos apsaugos problemas ir kitus svarbius klausimus. Ketvirtadienį dviejų dienų vizito į Lietuvą atvyksta Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto pirmininkas generolas majoras Igoris Račkovskis. Čia jis susitiks su Lietuvos VSAT vadu generolu Vainiumi Butinu.

Ketvirtadienį VSAT centrinėje būstinėje Vilniuje vyksiančiame susitikime abiejų šalių pasieniečių vadai pasikeis naujausia informacija apie situaciją prie bendros sienos. Bus kalbama apie pastaruoju metu fiksuojamas tendencijas šiame ruože bei prognozes ateičiai.
I. Račkovskis su V. Butinu bei jų vadovaujamos delegacijos taip pat aptars abiejų šalių pasieniečių pasirengimą vykdyti kontrolės procedūras, kai pradės veikti supaprastinta pasienio gyventojų kelionių tvarka. Bus kalbama ir apie šalių kontrolės punktų darbą, kai Lietuvos ir Baltarusijos gyventojai galės vykti per sieną pagal šią naują palengvintą tvarką.
Susitikime numatoma aptarti ir klausimus, susijusius su atvejais, kai kaimyninei šaliai perduodami netyčia sieną kirtę asmenys.
Taip pat planuojama patvirtinti instrukciją, reglamentuojančią bendrų apžiūrų tikrinant sienos ženklus ir pasienio juostą tvarką.
Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių vadovai kalbės ir apie bendradarbiavimą pareigūnų mokymų srityje, su sienų apsauga susijusius tarptautinius projektus, informacijos tarp abiejų žinybų keitimąsi.
Penktadienį I. Račkovskis ir V. Butinas vyks į VSAT Ignalinos rinktinės saugomą sienos su Baltarusija ruožą. Čia kaimyninės šalies pareigūnas bus supažindintas su vietinių pasieniečių darbu ir jų naudojama technika.
Tą pačią dieną Baltarusijos sienos apsaugos vadovui bus pristatyta ir VSAT Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinės veikla. Šis VSAT padalinys vykdo specifinę užduotį – užtikrina atominės jėgainės apsaugą.
Lietuva su Baltarusija turi 678,8 km demarkuotą valstybės sieną, kuri yra Šengeno sutarties valstybių išorės sausumos siena.
Šiemet VSAT pareigūnai pasienyje su Baltarusija nustatė 196 sienos pažeidimus ir sulaikė 197 jos pažeidėjus (visame Lietuvos pasienyje atitinkamai 275 ir 289).
Prie sienos su Baltarusija Lietuvos pasieniečiai šiemet užkardė 251 kontrabandos gabenimo atvejį ir sulaikė 281 ją gabenusį asmenį (visame Lietuvos pasienyje atitinkamai 442 ir 528).
Iki rugsėjo 21 d. pasienyje su Baltarusija sulaikyta 90, įtariama, vogtų automobilių iš visų 154 sulaikytų VSAT.
Šiame ruože įkliuvo ir 155 dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų teisėsaugininkų ieškomi asmenys, o visame Lietuvos pasienyje šiemet tokių sulaikytas 481.
VSAT pareigūnai šiemet dėl įvairių priežasčių neleido iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiuoti 1040 asmenų, įvairių šalių piliečių. Iš viso į šalį šiemet neįleista 1610 asmenų.

www.pasienis.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24