LLRA-KŠS domina ne koalicijos, o naujos kokybės Lietuvos politika: sąžininga, socialiai orientuota, grindžiama krikščioniškomis ir tradicinės šeimos vertybėmis

2017-07-26, 18:13
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Šiandien žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga galbūt jau susiderėjo su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) dėl būsimos koalicijos. LLRA-KŠS išplatino pranešimą, kuriame neigia tokią informaciją.

„Šiandien žiniasklaidoje galima pastebėti labai daug spekuliacijų apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje. LLRA-KŠS Spaudos biuras pareiškia, kad nevedėme ir nevedame jokių oficialių derybų dėl koalicijos. Partija dalyvavo valdančiojoje koalicjoje 2012-2014 metais, bet tuo laikotarpiu įgijo neigiamos patirties. Mūsų didžiasis partneris nesilaikė nei Vyriausybės programos, nei pasirašytų tarppartinių sutarčių. Būdami solidi ir principinė politinė jėga, palikome valdančiąją koalicją. Mūsų įsitikinimu, ir tarp partijų būtinas garbingas elgesys, žodžio laikymasis, solidumas. Po paminėtos patirties skeptiškai žiūrime į naujų sutarčių ar susitarimų pasirašymą. Ir toliau sąžiningai dirbsime Seime ir savivaldybėse, rodydami sąžiningos, krikščioniškų ir tradicinės šeimos vertybių laikymosi naują politikos kokybę”, - rašoma pranešime.

Partija prognozuoja, kad, jei koaliciją paliks socialdemokratai, realiausias scenarijus bus „valstiečių” mažumos Vyriausybė.

"Mūsų manymu, žiniasklaidos spekuliacijos dėl valdančiosios daugumos yra priešlaikinės ir nepagrįstos. Vasaros atostogų metu dinamiškas politinis procesas yra sunkiai įsivaizduojamas. Savo ruožtu rudenį po potencialaus socialdemokratų išėjimo iš koalicijos realiausias variantas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos mažumos Vyriausybė", - teigiama pranešime.

Partijos teigimu, ją domina ne koalicijos, o naujos kokybės Lietuvos politika.

„Ateityje LLRA-KŠS palaikymas arba ne šiai mažumos Vyriausybei priklausys nuo jos požiūrio į mūsų pagrindines programines nuostatas: 120 eurų išmoką kas mėnesį už kiekvieną vaiką, nemokamus vaistus 75 metų ir vyresniems asmenims, liustracijos įvykdymą, bankų aktyvų apmokestinimą ir kitus labai svarbius mūsų piliečiams sprendimus. Minėtus ir kitus atitinkamus įstatymų projektus LLRA-KŠS paruošė ir juos mūsų frakcija užregistravo Seime. Dar kartą pabrėžiame, kad LLRA-KŠS domina ne koalicijos, o naujos kokybės Lietuvos politika: sąžininga, socialiai orientuota, grindžiama krikščioniškomis ir tradicinės šeimos vertybėmis“, - rašoma šiandien išplatintame pranešime.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24