Varėnos valdžioje – postų persiskirstymas

2011-09-17, 09:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dėl susidariusios naujos koalicijos keičiama Varėnos rajono valdžia. Opozicija sako skųsianti tarybos sprendimus, nes įtaria, kad jie neteisėti.

Naujoji 15 tarybos narių dauguma susikūrė vos prieš kelias dienas, kai buvusio ilgamečio mero Vido Mikalausko vadovaujama Centro partija pasiprašė priimama į tris balsus taryboje turinčių socialdemokratų gretas, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“. Po savivaldybės rinkimų Centro partija turėjo 11 tarybos mandatų, tačiau neužėmė jokių postų.

Už socialdemokratų partijos sustiprinimą buvusiems Centro partijos vadovams buvo pažadėtos aukštos pareigos – administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo. Vicemeru tapo pats V. Mikalauskas.

„Gyvenimas verčia. Praeitoje kadencijoje mes patyrėme, kad neturint užnugario Seime, Vyriausybėje, nukentėjo rajonas. O kadangi mes turime apie 40 procentų visų rinkėjų balsų, iš jų jautėme spaudimą, ką pasirinkti“, – teigė Varėnos vicemeras, socialdemokratas V. Mikalauskas.

Šešių politinių partijų buvusi koalicija, dabar tapusi opozicija ir turinti 10 narių, įtaria, kad trys aukšti pareigūnai atleisti pažeidžiant įstatymus.

„Žaibiškai buvo nutarta perimti valdžią ir jau penktadienį posėdyje jau matom, kad ta valdžia jau perimta. Matome brutalų valdžios perėmimą ir bet kokios ideologijos, bet kokių principų paminimą“, – tvirtino Varėnos rajono tarybos narys, Liberalų sąjūdžio atstovas Valdas Kukulskis.

„Aš taip negalvoju. Man svarbiausia, kad mes neišdavėme rinkėjų. Esame įsipareigoję rinkėjams, davę jiems rinkiminius pažadus, kuriuos tikrai su nauja dauguma įgyvendinsime“, – žada Varėnos meras, socialdemokratas Elvinas Jankevičius.

Naujoji valdančioji dauguma sako, kad valdžia pakeista dėl politinių pokyčių taryboje, o opozicija žada tarybos sprendimus skųsti.

Ugnė Galadauskaitė, Rūta Lankininkaitė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24