Seimo sesija pratęsta iki liepos 7 dienos

2017-06-30, 12:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Seimo sesija pratęsta iki liepos 7 dienos © BFL

Seimas pratęsė pavasario sesiją iki liepos 7 d.

Už tokį nutarimą penktadienį balsavo 64 Seimo nariai, 18 buvo prieš, 16 parlamentarų susilaikė.

Konservatorius Jurgis Razma siūlė kompromisinį variantą - sesiją pratęsti iki liepos 5 d., tačiau tam nepritarta.

Opozicijai atstovaujantys parlamentarai kritiškai vertino iniciatyvą pratęsti pavasario sesiją, nes, jų nuomone, tai daroma, visų pirma, dėl urėdijų reformos. Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė paneigė tai, sakydama, kad darbotvarkėje įrašytos ne tik Miškų įstatymo pataisos, bet ir kitas sritis reglamentuojantys dokumentai.

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako, pratęstoje sesijoje planuojama priimti dokumentus, susijusius su principine kariuomenės struktūra, su strateginėmis įmonėmis.

Sesijos pratęsimą Seimo narys konservatorius Paulius Saudargas pavadino „keista procedūrine mišraine“.

„Sesija pratęsta neaišku kam ir kodėl. (...) Apie 2 tūkst. žmonių per lietų stovėjo ir kovojo už savo teisę dirbti Lietuvos žemėje. Ar norime, kad per šią vasarą susikrautų lagaminus ir išvažiuotų tūkstančiai miškininkų?“ - apie urėdijų reformą ir miškininkų piketą kalbėjo P. Saudargas.

„Yra tik dvi priežastys: valdanti koalicija nori įrodyti visuomenei, kad ji labai intensyviai dirba (...). Jeigu norima pavaizduoti, kad aktyviai dirbama, siūlau padirbėti per šią naktį, kad ir ši Vyriausybė galėtų užsiklijuoti etiketę, kad ji vykdo naktinę reformą“, - sakė parlamentaras, ekspremjeras Andrius Kubilius, primindamas apie jo laikais vykusį naktinį darbą.

Pratęsus sesiją, plenarinius posėdžius planuojama surengti liepos 4 ir 7 dienomis.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24