Jungiasi „prisikėlėliai“ ir liberalcentristai

2011-09-16, 05:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Politinės jėgos pradeda ruoštis Seimo rinkimams. Apie būsimas jungtuves skelbia Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjūdis.
Arūnas Valinskas neslepia, kad Tautos prisikėlimo partijos pavadinimas tokiu atveju būtų paaukotas, o jos nariai įsilietų į Liberalų ir centro sąjungą.

Prognozuojama, kad jai galėtų priklausyti daugiau kaip 8000 narių. Tačiau dabartinis liberalcentristų lyderis Algis Čaplikas teigia, kad jo partijos kolegos nevienareikšmiai vertina jungimąsi su „prisikėlėliais“.
„Toks vadovybės, toks tarybos sprendimas. O nuomonių yra įvairių, mes esam labai demokratiška partija. Tai nieko bendro su artėjančiais Seimo rinkimais, kurie bus net po metų, neturi, o kita vertus pats partijų stambėjimas yra pozityvus reikalas“, – tikina Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas.
Arūnas Valinskas turėtų tapti susijungusios partijos vicepirmininku. Pasak jo, dauguma Tautos prisikėlimo partijos narių pritaria jungtuvėms.
„Ėjimas į Seimo rinkimus būtų naudingas liberalams, jeigu eitų jei ne kaip viena partija, tai bent jau bendru sąrašu, nes atsiranda tam tikrų naujų dėmenų. Jeigu, sakykim, eina susijungus mūsų dviem partijoms Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų sąjūdis atskirai ir trečias dėmuo – būsimieji A. Zuoko liberalai, tai aš bijau, kadgalų gale visi trys gali likti prie suskilusios geldos“, – sako „Tautos prisikėlimo“ partijos pirmininkas Arūnas Valinskas.
Politologas Lauras Bielinis teigia, kad partijos jungiasi ne ideologiniu pagrindu, o dėl pragmatinių tikslų.
„A. Valinsko partija neturi jokių perspektyvų. Tą rodo reitingai, taip pat ir bendros nuotaikos, net nežiūrint į reitingus. Jo partijai dalyvauti rinkimuose atskirai būtų pragaištis.  
Liberalų ir centro sąjunga turi potencijos. Tiesiog ją reikia teisingai panaudoti, dar yra laiko. O partijų jungimasis yra pozityviai vertinamas visuomenės, yra naudingas pačioms partijoms“, – mano L. Bielinis.
Partijų susijungimas planuojamas iki Naujųjų metų.

    
Algirdas Igorius
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24