Savanorystė ugdo atsakingą ir solidarią visuomenę

2011-09-12, 15:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Maltos ordino Didįjį magistrą Matthew Festingą, su kuriuo aptarė Lietuvos ir Maltos ordino bendradarbiavimą teikiant humanitarinę pagalbą, labdaros ir savanorystės organizacijų veiklą, vystomojo bendradarbiavimo politiką.

Šalies vadovė pabrėžė, jog savanorystė ir labdara yra solidarios brandžios pilietinės visuomenės bruožas. Prezidentės teigimu, svarbu ugdyti žmonių vertybinį suvokimą apie labdarą. Tai ne tik finansinė parama, bet ir nuolatinis savanoriškas, pasiaukojantis darbas siekiant padėti tiems, kuriems pagalba yra būtina. Pasak valstybės vadovės, ypač svarbu skatinti jaunimą įsitraukti į savanorišką veiklą.
„Šiemet minime Europos savanorystės metus. Savanorystė skatina nelikti nuošalyje, aktyviai prisidėti kuriant valstybę ir spręsti sunkias visuomenės problemas, padėti vargstantiems. Būtina skatinti savanorių organizacijų veiklą Lietuvoje, ugdyti moralines vertybes ir suvokimą, kad kiekvienas visuomenės narys yra atsakingas už save, bendruomenę, valstybę ir gali padėti kitiems", - teigė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Šalies vadovė padėkojo Maltos ordino Didžiajam magistrui už aktyvų savanorystės idėjos propagavimą ir šios organizacijos labdaringą veiklą Lietuvoje. Pasak Prezidentės, Maltos ordino pagalba, pradėta teikti Lietuvos žmonėms iš karto po 1991 m. Sausio 13-osios, buvo svari parama mūsų tautos kelyje atkuriant nepriklausomą valstybę.
Keletą praėjusių metų prieš Kalėdas Prezidentė dalyvavo Maltos ordino rengtame labdaros renginyje „Maltiečių sriuba", kurio metu buvo renkama pagalba vienišiems ir skurstantiems seneliams.
Maltos ordinas yra seniausia pasaulyje humanitarinės pagalbos organizacija, veikianti daugiau kaip 120 šalių. Lietuvoje Maltos ordino pagalbos tarnyba įkurta 1991 metais.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentarai  

 
#1 Katrina Naumova 2015-05-15 20:17
kaip galma savanoriskai eiti i lIERUVOS KARUIOMENE ?
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24