Vilniuje rinksis pirmieji užsienio valstybių ambasadoriai Lietuvoje

2011-09-09, 04:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Minint Lietuvos tarptautinio pripažinimo ir diplomatinių santykių atkūrimo 20-metį, Vilniuje rinksis pirmieji užsienio valstybių ambasadoriai Lietuvoje, kurie dalyvaus Užsienio reikalų ministerijoje vyksiančioje diskusijoje „Lietuvos valstybingumo ir diplomatinių santykių atkūrimas globaliame kontekste“ ir iškilmingame minėjime Seime.

Tikimasi, kad renginiuose rugsėjo 9-10 dienomis dalyvaus pirmieji Lietuvos diplomatiniai atstovai užsienyje ir pirmieji Danijos, Estijos, Latvijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Lenkijos, Turkijos ir Jungtinės Karalystės diplomatinių atstovybių vadovai nepriklausomoje Lietuvoje.
Rugsėjo 9 dieną rengiamą diskusiją ves užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė. Joje taip pat dalyvaus  pirmasis atkurtos Lietuvos užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas.
Dalyviai dalinsis prisiminimais ir įžvalgomis apie Lietuvos valstybės ir diplomatinių santykių atkūrimą, bus diskutuojama apie Lietuvos vietą globaliuose procesuose ir pastarųjų įtaką atgimusiam Lietuvos valstybingumui.
Renginio metu bus atidaryta diplomatinių santykių su Lietuvos nepriklausomybę pripažinusiomis valstybėmis atkūrimo dokumentų paroda.
Rugsėjo 10 dieną Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis prie Lietuvos įsitvirtinimo tarptautinėje bendrijoje ir draugiškų tarpvalstybinių santykių plėtojimo prisidėjusiems asmenims įteiks Užsienio reikalų ministerijos apdovanojimą „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“.
Tą pačią dieną buvę užsienio šalių diplomatiniai atstovai Antakalnio kapinėse pagerbs Sausio 13-sios aukas, Seime dalyvaus parodų „Laisva Lietuva pasaulio bendrijoje“ ir „Pirmieji užsienio valstybių ambasadorių skiriamieji raštai“ atidaryme bei iškilmingame atkurtos Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo ir diplomatinių santykių atnaujinimo 20-mečio minėjime.

www.urm.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24