Spausdinti šį puslapį

Seimo rudens sesijoje parlamentarai rinksis į 47 plenarinius posėdžius

2011-09-06, 07:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugsėjo 10 d. (šeštadienį) Tautos atstovai susirinks į Seimo VII (rudens) sesiją. Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką rudens sesijos metu planuojama surengti 47 plenarinius posėdžius. Vienas iš pagrindinių šios sesijos darbų – kitų metų valstybės biudžeto tvirtinimas.

Seimo sesijos metu paprastai rengiami 4 posėdžiai per savaitę – po 2 antradienį ir ketvirtadienį, o kas 3 savaitės daromos vienos savaitės plenarinių posėdžių pertraukos. Kitomis savaitės dienomis ir tą savaitę, kai nėra plenarinių posėdžių, Seimo valdybos nustatytu laiku rengiami Seimo valdybos, frakcijų, komitetų ir komisijų posėdžiai, Seimo narių susitikimai su rinkėjais, savivaldybių atstovais.
Eilinės sesijos pirmojo plenarinio posėdžio metu, kaip įprasta, bus pateiktas sesijos darbų programos projektas, kuris sudaromas atsižvelgiant į Vyriausybės, Seimo komitetų, frakcijų bei Seimo narių pasiūlymus.
Siekiant kuo didesnio Seimo darbo bei priimamų sprendimų skaidrumo plenarinius posėdžius ir toliau kviečiame tiesiogiai stebėti Seimo interneto svetainėje (www.lrs.lt). Lietuvos gyventojams taip pat sudaryta galimybė stebėti tiesiogines transliacijas iš Seimo plenarinių posėdžių salės per televiziją. Programa „Seimas – tiesiogiai“ matoma skaitmeninės televizijos „Interaktyvioji GALA“ pagrindinio kanalų rinkinio vartotojams, ją galima stebėti ir per telekomunikacijų bendrovę „Vinita“ bei INIT TV. Seimo posėdžių transliacijoms kanalą yra paskyrusi ir telekomunikacinių paslaugų tiekėja VDNET.
Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.

www.tm.lt

Komentuoti